Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...


Ζελέ λεβάντας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 04 Ιούλιος 2013 Μέση βαθμολογία vote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

   Μια πολύ ωραία μαρμελάδα για δωράκια και όχι μόνο

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •    750 ml Κρασί άσπρο ( εγώ έβαλα ροζέ)
  •    750 ml φυσικό χυμο μήλο το αγοράζουμε στο μάρκετ
  •    750 ml νερο
  •    50 ml Cointreau (Λικέρ πορτοκάλι η από κυδωνια η ότι άλλο έχετε )
  •    2 κούπες γεμάτες ανθισμένη λεβάντα
  •    Χυμό από ένα λεμόνι
  •    Ζάχαρη :   για ένα ποτήρι χυμο βάζουμε 3/4 ποτήρια ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τα κοτσανακια απο τα άνθη της λεβάντας ακριβώς κάτω από το λουλούδι.   Τα πλενουμε και τα αφήνουμε επάνω σε μια πετσέτα να στεγνωσουν.
  2. Βάζουμε το νερό με τον χυμο μηλου και το κρασί σε μια αρκετά βαθιά κατσαρόλα,   Ρίχνουμε και τα άνθη λεβαντας μέσα και αφήνουμε να βράζουν για 10 λεπτά.   Μετά σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι η τρυπητό.
  3. Αφήνουμε λίγο να κρύβουν τα άνθη και τα πατάμε να στραγγίξουν και αυτά καλά και να βγάλουν το άρωμα τους.
  4. Μετράμε τον χυμο και βάζουμε την ανάλογη ζάχαρη και τον χυμο λεμόνι.   Αφήνουμε να βράσουν, σχεδόν 10 λεπτά, όταν δέσει το ζελέ ρίχνουμε και το λικέρ.
  5. Βάζουμε το ζελέ στα βαζα.   Αν θελουμε ρίχνουμε μεσα στα βαζα και μερικά από τα άνθη που έχουμε βράσει.
  6. Τα κλείνουμε με το καπάκι τους τα βάζουμε έτσι που το καπάκι να είναι κάτω, αφήνουμε για 20 λεπτά έτσι και μετά θα τα ξαναγυρίσουμε στην κανονική τους θέση.
  7. Η κουζίνα μου και όλο το σπίτι μοσχοβολαει από τους βρασμένους ανθούς λεβάντας

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλείφουμε στο ψωμί μας σαν μαρμελάδα.

Σχόλια
Σχόλιο από PoppyD , Τετάρτη, 28 Αύγουστος 2013 vote image
Ακολούθησα τη συνταγή χρησιμοποιώντας ξερά άνθη λεβάντας κ τα υπόλοιπα κατά γράμμα. Το αποτέλεσμα ήταν να μην πήξει καθόλου. Πως το διορθώνω; Κρίμα να πάει χαμένο...
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 28 Αύγουστος 2013
Ποπη μου έβαλες
για ένα ποτήρι χυμο 3/4 ποτήρια ζάχαρη; Αν ναι τότε θα πρέπει να το βρασεις πιο πολύ και να κάνεις το τεστ που ξέρουμε όταν φτιάχνουμε μαρμελάδες
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 30 Αύγουστος 2013
Ποπη να το ξαναζεστανης και βάλε μέσα ζελατινης από αυτή που είναι σε φακελάκια
Μεταφορά στην κορυφή