Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Υγιεινά κουλουράκια με χαλβά του μπακάλη

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2016
none
Περιγραφή

Νόστιμα,υγιεινά και νηστίσημα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα ρακή
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 250 γραμμάρια χαλβά του μπακάλη
  • Περίπου 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα σουσάμι για το τύλιγμα.
Οδηγίες
  1. Τρίβουμε με το χέρι το χαλβά , να γίνει σαν ψίχουλα.
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υγρά υλικά,προσθέτουμε τη μαγιά , το ξύσμα και το χαλβά, ανακατεύουμε με το χέρι ή με σπάτουλα, ώστε να σπάσουν αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια από το χαλβά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο,ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που θα κολλά λίγο στα χέρια.
  4. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
  5. Πλάθουμε κουλουράκια σχετικά μεγάλα παίρνοντας μικρή ποσότητα ζύμης σαν μανταρίνι, την
  6. κάνουμε κορδόνι και το κυλάμε σε σουσάμι.
  7. Το κλείνουμε σε κουλουράκι.
  8. Τα αραδιάζουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου,ανάλογα τον φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έβαλα κονιάκ και χαλβά βανίλια,μπορείτε να βάλετε όποια γεύση σας αρέσει.
Ξέχασα να βάλω το ξύσμα που πρέπει να μπει για να δώσει περισσότερη γεύση!!Ακόμη καλύτερα θα πρότεινα ένα ολόκληρο πορτοκάλι πολτοποιημένο ,την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω θα βάλω!!
Υπερισχύει η γεύση του χαλβά στα δικά μου κουλουράκια.
Η συνταγή από εδώ: http://www.cretangastronomy.gr/2014/05/blog-post_16-3/

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή