Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2229-samboukiliker11.jpg
Λικέρ Σαμπούκο


Χταπόδι στο αλουμινόχαρτο
recipe image
Προστέθηκε από annaki, Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 χταπόδι, του κιλού περίπου, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 3-4 κ.σ. καλό ξίδι, από μαύρο κρασί
  • 3 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, καθεμιά κομμένη στα 4, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
Οδηγίες
  1. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο χταπόδι, ξεπαγώστε το.
  2. Κόψτε το σε κομμάτια χωρίζοντας τα πλοκάμια.
  3. Βάλτε το σε γαβάθα να μαριναριστεί με το ξίδι για 1-2 ώρες.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  5. Απλώστε αλουμινόχαρτο σε ταψί.
  6. Βάλτε  μέσα το χταπόδι, αφού το στραγγίσετε βιαστικά από το ξίδι, περιχύστε  με το λάδι και ανακατώστε μαζί το σκόρδο, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη δάφνη.
  7. Κλείστε το αλουμινόχαρτο, γυρίζοντας τις άκρες για να φυλακίσετε τους χυμούς και ψήστε σε δυνατό φούρνο για 45',
  8. Ανοίξτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο να μη σας κάψει ο ατμός και ελέγξτε να δείτε αν ψήθηκε το χταπόδι, κι αν χρειάζεται, κλείστε και πάλι και ψήστε ακόμα 10-15'
  9. Πασπαλίστε με ρίγανη και σερβίρετέ το ζεστό ή σε  θερμοκρασία δωματίου.

Σχόλια
Σχόλιο από erotas , Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι να πω μου τρέχουν τα σάλια.....
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ μου αρέσει αυτός ο τρόπος ψησίματος. Νοστιμότατα υλικά και συνταγή. Πρέπει να γίνεται λουκούμι!!!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
πραγματι πρεπει να γινετε λουκουμι με αυτο τον τροπο ψησηματος,μπραβο Αννακι!
Σχόλιο από gaknis , Τρίτη, 23 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολλά σκουφάκια,Μπράβο σου το έκανα την Κυριακή και έγινε λουκούμι πεντανόστιμο.Μπράβο σου ξανα και ξανά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 28 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Όπως το είχα πει!! Λουκούκι!! Μαλακό, γευστικό, μυρωδάτο, εύκολο και γρήγορο.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 05 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Άριστο!!Μαλακό, εωδιαστό, νοστιμότατο.


Σχόλιο από prodr , Δευτέρα, 10 Μάρτιος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ καλός τρόπος μόνο μία ένσταση... το αλουμινόχαρτο αντιδρά με το ξύδι και τις όξινες ουσίες του χταποδιού... καλό ειναι να τυλίγεται πρώτα σε λαδόκολλα και μετα σε αλουμινόχαρτο για να μην ερχεται σε επαφή με αυτό.
Μεταφορά στην κορυφή