Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1440-revithia1.jpg
Ρεβίθια…viva Mexico!



Χταπόδι με τριβελάκι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια παραδοσιακή συνταγή για το μαγείρεμα του χταποδιού

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1& 1/2 κιλό χταπόδι.
  • 2 δαφνόφυλλα.
  • 350 γραμμάρια ζυμαρικό.
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
  • Χυμό ενός λεμονιού.
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι.
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί.
  • Πιπέρι.
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Τυρί τριμμένο.
Οδηγίες
  1. Βγάζουμε το  μάτι από το χταπόδι το κόβουμε τα πλοκάμια από την κοιλιά, τα πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό με τα 2 δαφνόφυλλα και την σόδα για να μαλακώσει το χταπόδι. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Χαμηλώνουμε την φωτιά.
  2. Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε και σουρώνουμε το χταπόδι και κρατάμε το ζουμί. Επίσης καθαρίζουμε την μεμβράνη και  κόβουμε κομμάτια τα πλοκάμια και την κοιλιά.
  3. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν.
  4. Ρίχνουμε στη συνέχεια το κρασί, την ντομάτα  το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό. Προσθέτουμε το πιπέρι και το ζουμί του χταποδιού.
  5. Μόλις βράσει προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά συνεχώς Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο, για να μην κολλήσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Ζυμαρικό διαλέγουμε της αρεσκείας μας .Αν ο ζωμός του χταποδιού δεν φτάνει να βράσει το ζυμαρικό μας ,προσθέτουμε ζεστό νερό.
  • Αλάτι δεν βάζουμε γιατί το χταπόδι έχει το δικό του αλάτι.

Παρόμοια συνταγή: Χταπόδι με πένες

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμο φαγητό!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2011
Διόρθωση: μετά το κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάρουμε και το χταπόδι ! συγνώμη!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2011
Παπαλίζουμε με τυρί τριμμένο,και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολήσει!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γίνεται πολύ νόστιμο Ειρήνη,το φτιάχνω κι εγώ έτσι!!Μπράβο!!!!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
νοστιμοτατο!!
Μεταφορά στην κορυφή