Τυροπιτάκια της παρέας
Τα τυροπιτάκια της παρέας είναι ένα άριστο συνοδευτικό για τη μπύρα ή το κρασάκι μας αλλά κι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για κάθε γεύμα. Γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα και βγαίνουν σε πολλές γεύσεις αν θέλουμε.
-
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
-
1 αυγό
-
1 ποτήρι τριμμένο regato
-
1/2 ποτήρι γάλα
-
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
λίγο πιπέρι
Για διάφορες γεύσεις μπορούμε να βάλουμε:
-
Στο 1/4 της ζύμης ανακατεύουμε και ζυμώνουμε:
-
1/2 κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά
-
1/2 κίτρινη ψιλοκομμένη πιπεριά
-
100 γραμμάρια τριμμένη φέτα
-
Στο 1/4 της ζύμης βάζουμε 100 γραμμάρια τριμμένο ή ψιλοκομμένο ζαμπόν.
-
Στο 1/4 της ζύμης βάζουμε ψιλοκομμένες ελιές.
-
Βάζουμε το λάδι, το γάλα, το αυγό, το τυρί, το πιπέρι και το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και τα ζυμώνουμε.
-
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
-
Με το πρώτο κομμάτι φτιάχνουμε τυροπιτάκια χωρίς να προσθέτουμε κάτι άλλο και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
-
Στο δεύτερο κομμάτι προσθέτουμε τις πιπεριές και τη φέτα και τα ζυμώνουμε.
-
Φτιάχνουμε πάλι τυροπιτάκια και τα βάζουμε στο ταψί.
-
Στο τρίτο κομμάτι προσθέτουμε το ζαμπόν, ζυμώνουμε λίγο να ενσωματωθεί με τη ζύμη και πλάθουμε τυροπιτάκια που τοποθετούμε στο ταψί μας.
-
Στο τελευταίο κομμάτι ζύμης προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές και κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε τα τυροπιτάκια μας.
-
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ρόδινο χρώμα.
-
Για να ξεχωρίζουν οι γεύσεις στα τυροπιτάκια κάνω διαφορετικό σχήμα σε κάθε μία. Τα σκέτα τα έχω κάνει σε σχήμα καρδιάς.
-
Αυτά που έχουν πιπεριές και φέτα τα έχω φτιάξει σαλιγκαράκια.
-
Αυτά που έχουν ζαμπόν τα έπλασα σε βαρκούλες και αυτά που έχουν ελιές, τα έπλασα σε μπαστουνάκια.