Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα Μπλακ φόρεστ

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016
none
Περιγραφή

Αγαπημένη τούρτα για όλες τις εποχές!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Παντεσπανι
  • 5 αυγά
  • 5 κ.σ. ζεστό νερό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 μπεικιν
  • 4-5 κ.σ κακάο
  • Για την γέμιση.
  • 2 κονσέρβες κεράσια (κρατάμε το ζουμί)
  • 1 κ.σ Κορνφλαυερ
  • 5 κουτιά κρέμα γάλακτος 30%
  • Μαρμελάδα κεράσι
  • Λικέρ από κεράσι
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ βάζω τα υλικά, με την σειρά, και τα χτυπώ καλά. Τ
  2. Το βάζω σε μια φόρμα 26αρα που ανοίγει στα πλάγια, το οποίο έχω περάσει με βούτυρο, και πασπαλισμένη με αλεύρι.
  3. Το ψήνω σε ζεστό φούρνο, στους 195 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
  4. Αφήνω να κρυώσει και το κόβω στα 2 έτσι να έχω 3 κομμάτια όμοια.
  5. Ανοίγω τα κερασια και τα βάζω σε σουρωτηρι να σφραγγίσουν καλά.
  6. Σε μια κατσαρόλα βάζω το 1/2 ζουμί και σε ένα ποτήρι βάζω λίγο ζουμί από τα κεράσια και βάζω μια κουταλιά κορνφλαυερ και ανακατεύω καλά. Ζεστάνω το ζουμί απο τα κερασια στην κατσαρόλα, και σιγά σιγά ρίχνω και το κορνφλαουερ και ανακατεύω να πήξει.
  7. Βάζω τα κεράσια μέσα και κοιτάω να είναι πηχτό .
  8. Βάζω το Πανεσπανι στην πιατέλα που θα προσφέρω και βάζω πρώτο πάτο από το Πανεσπανι. Βάζω ένα τσερκι γύρω γύρω ψηλό στο ύψος.
  9. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος, σε σαντιγί.
  10. Στον πρώτο πάτο βάζω με ένα πινέλο, από το λικέρ κεράσι, πεταχτά. Βάζω τα κεράσια (να είναι πηχτό αλλιώς θα μας μουλιάσει το Πανεσπανι) να πάει παντού ομοιόμορφα.
  11. Βάζω δεύτερο πάτο, πασπαλιζω με το λικέρ, και βάζω την μαρμελάδα, γύρω σε 3-4 κουταλιές και βάζω σαντιγί, έτσι να έχω ένα καλό πάτο περίπου 2 πόντους.
  12. Βάζω τρίτο πάτο και τελευταίο. Αν θέλετε βάζετε πάλι λικέρ και επάνω την σαντιγί, να είναι ίσιο, η μάλλον ίσιο με το τσερκι .
  13. Την βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  14. Μετά βγάζω το τσερκι και βάζω γύρω γύρω σαντιγί.Πασπαλιζω με νιφάδες από σοκολάτα, επάνω και στα πλάγια.
  15. Με ένα μεγάλο μαχαίρι μοιράζω την τούρτα στα 4 αλλά δεν κόβω. Μόνο να φαίνεται ότι το μοίρασα, και έτσι μοιράζω να έχω 16 κομμάτια.
  16. Κάνω σε κάθε κομμάτι ροζέτες και το στολιζω με σοκολάτα, η κεράσια, όπως στην φωτογραφία επάνω. Κανονικά είναι με κεράσια, αλλά αυτό είναι όπως θέλουμε, αρκεί να ταιριάζει.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ δεν είχα νιφάδες, ετριψα σοκολάτα πικρή, και έβαλα επάνω, του πήγαινε καλύτερα από τις νιφάδες.
Όταν την κόβετε, να βρέχετε το μαχαίρι με ζεστό νερό, κόβεται πολύ καλά και δεν βουλιάζει εκεί που την κόβουμε.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή