Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2925-kydwniglyko.jpg
Γλυκό κυδώνι



Τούρτα με Λιμοντσέλο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 22 Μάιος 2015
none
Περιγραφή

Τούρτα με υπέροχο άρωμα λεμονιού!

Συστατικά

Για το παντεσπανι

  • 80 γρ αλευρι
  • 2 κοφτές κ γ μπεκιν
  • 60 γρ ζαχαρη
  • 1 βανιλια
  • 60 γρ βουτυρο η μαργαρίνη μαλακο
  • 2 αβγά μέτρια

Για την κρέμα λεμονιού

  • 8-10 φύλλα ζελατινη
  • 150 γρ γιαουρτι
  • 150 γρ ζαχαρη
  • 1 βανιλια
  • λεμονι το ξυσμα
  • 1 κσ χυμο λεμονι
  • 150 ml λικερ Limoncello
  • 400 γρ κρεμα γαλακτος σε σαντιγί
  • Φρουτα
  • 600 γρ κατεψυγμένα φρούτα
  • 5 φύλλα ζελατινη
  • 1 κ σ χυμο λεμονι
  • 50 γρ ζαχαρη
  • 1 βανιλια
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση η στον αερα στους 160 βαθμούς. Αφηνουμε τα φρουτα να ξεπαγώσουν σιγα σιγα.
  2. Ανακατεύουμε το αλευρι με το μπεκιν. Βαζουμε ολα τα υλικα σε λεκάνη του μιξερ και τα χτυπαμε ολα μαζι για 5-8 λεπτα
  3. Βαζουμε το μειγμα σε φορμα 26αρα με στεφάνι, που την έχουμε πριν βουτυρωσει και πασπαλισετε με τριμμενο παξιμάδι. Ψήνουμε στην τριτη σχάρα του φουρνου για 18 λεπτα. Κανουμε το τέστ με το ξυλακι.
  4. Οταν κρυωσει λιγο, το βγαζουμε απο την φορμα και αφηνουμε επανω σε σχάρα να κρυωσει Καλα.
  5. Φτιάχνουμε την κρεμα λεμονι: Μουλιαζουμε τη ζελατινη σε κρυο νερο,την στίβουμε ,την ζεσταινουμε λιγο για να λειώσει, Οχι να κάψει, γιατι μετα δεν θα εχει την δύναμη να σφίξει.
  6. Ανακατεύουμε το γιαουρτι με την ζαχαρη, βανιλια, χυμο λεμονι, και το λικερ λιμοντσελο. Μεσα στη ζελατινη προσθετουμε 4 κ σ απο την κρεμα γιαουρτιου, ανακατεύουμε Καλα Και την ριχνουμε όλη μαζι μεσα στην κρεμα. Ανακατεύουμε Καλα να ενωθούν Καλλα.
  7. Όταν αρχίσει να σφίγγει, προσθετουμε και την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλα ολα μαζι.
  8. Ετοιμάζουμε τα φρουτα: Μουλιαζουμε την ζελατινη σε κρυο νερο. Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε κατσαρολα να πάρουν μια βράση. Στραγγίζουμε την ζελατινη και την ριχνουμε στα φρουτα,.
  9. Βαζουμε το παντεσπανι επανω σε μια στρογγυλή πιατέλα (Εγω το εβαλα σε στενομακρη αλλα σε στρογγυλή ειναι πιο Καλα). Βαζουμε και το στεφάνι της φόρμας το κλείνουμε ,για να μπορέσουμε να την γεμίσουμε με την κρεμα χωρις να μας ξεχειλίσει. Ριχνουμε επανω στο παντεσπανι την κρεμα και με προσοχή τα φρουτα.
  10. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες η καλυτερα όλη τη νύχτα. Οταν σερβιρουμε αν θελουμε βάζουμε σαντιγί η αχνη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή