Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2640-kardiesmpiskota.jpg
Καρδούλες εύκολες



Σπανακοτυρόπιτα ήλιος

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 06 Δεκέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Η γνωστή μας πίτα Ήλιος πολύ εμφανίσιμη και νόστιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • Υλικά για το φύλλο:
  • 500 γρ. αλεύρι,
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
  • λευκό κρασί ζεστό (περίπου 200 ml),
  • 1 κ.γλ. αλάτι.
  • Εναλλακτικά 2 φύλλα σφολιάτα
  • Για τη γέμιση:
  • 300- 400 γρ. σπανάκι ζεματισμένο,
  • 300 γρ. τυρί ρικότα ή άλλο ελαφρύ τυρί κρέμα,
  • 1 αυγό,
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη,
  • αλάτι,πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Φύλλο:Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρις ότου έχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική.
  2. Χωρίζουμε σε δυο μέρη τη ζύμη,παίρνουμε το ένα και ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο.
  3. Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ.
  4. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά το φύλλο να τραβήξει τα υγρά.
  5. Ξεκινάμε βάζοντας γέμιση στο κέντρο του φύλλου και έπειτα κυκλικά στην άκρη του.
  6. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο το βάζουμε απάνω και κλείνουμε τη γέμιση καλά πιέζοντας το γύρω γύρω με ένα πιρούνι.
  7. Τώρα στο κέντρο του φύλλου με την βοήθεια ενός μικρού μπολ ή μικρό πιατάκι "κρατάμε" την γέμιση σταθερά και χαράζουμε σε λωρίδες όλο το φύλλο.
  8. Παίρνουμε κάθε λωρίδα και την γυρίζουμε 2-3 φορές να σχηματίσουμε τις ακτίνες του ήλιου,αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για μισή ώρα περίπου να ροδίσει.
  9. Παραλλαγή ,όπως την έκανα εγώ: Έκοψα στρογγυλά τα φύλλα σφολιάτας.Σοτάρισα το σπανάκι σε λίγο λάδι μαζί με 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, πρόσθεσα τυρί φέτα και λίγο τριμμένο τυρί.
  10. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι η ίδια με την αρχική συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όπως κι αν την φτιάξετε είναι πολύ όμορφη για μπουφέ,για το Κυριακάτικο τραπέζι για παιδικό πάρτι. πηγή

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή