Σπαγγέτι με πέστο δυόσμου
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο.
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
- αλάτι πιπέρι.
- Λίγες κουταλιές νερό.
- Σε μούλτι χτυπάμε τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε στην συνέχεια την κεφαλογραβιέρα το δυόσμο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν γίνουν ομοιόμορφο μείγμα προσθέτουμε το λάδι ,αλάτι ,πιπέρι και λίγο νερό. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη και αλάτι.
- Σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το σπαγγέτι. Το σουρώνουμε και ρίχνουμε 5-6 κουταλιές σάλτσα ,ανακατεύουμε και σερβίρουμε, στολίζοντας με μια κορφούλα δυόσμου.
Συνταγή από το Everything Cook.