Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1629-moussokalata1.jpg
Τούρτα mousse au Chocolat


Σουτζουκάκια σμυρνέικα φούρνου
recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Απίθανα σουτζουκάκια σμυρνέικα  και λάιτ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα-ελιά ή ανάμεικτο με χοιρινό ή κιμά από κοτόπουλο
  • 4 φέτες  μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή κρασί κόκκινο και στυμμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3-4 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 ή 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • ¼ κ.γλ. μπέικιν
  • Λίγο νερό


Σάλτσα

  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο λεπτά
  • 1 κουτί ντομάτα πασάτα
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνη
  • ¼ κ.γλ. κύμινο
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 κύβο κνορ σε 1 κούπα νερό διαλυμένο ή ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για 10 λεπτά. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη



Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά σουτζουκάκια και τα  βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ. Τα ψήνουμε στο γκριλ στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας, μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά κι από τις 2 πλευρές.


Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το  σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά και  ρίχνουμε την ντομάτα, τον κύβο, τα μπαχαρικά, αλάτι , πιπέρι και τη ζάχαρη.


Αφήνουμε να βράσει  περίπου 10 λεπτά. Μόλις έχουν ετοιμαστεί τα σουτζουκάκια μας, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200ο σε αντιστάσεις για 20 -25 λεπτά και είναι έτοιμα.


Τα σερβίρω με ρύζι πιλάφι.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Με τον τρόπο αυτό, το φαγητό δεν τηγανίζεται και γίνεται ελαφρύ.
  • Επίσης δεν μυρίζει  ο χώρος μας από το τηγάνισμα και είναι μια εκδοχή ξεκούραστη.
  • Το σκόρδο το ρυθμίζετε σύμφωνα με τα δικά σας γούστα, λιγότερο ή περισσότερο.
  • Μπορείτε να προσθέσετε καυτερή πιπεριά όσο εσείς θέλετε και σας αρέσει.
  • Mε κιμά κοτόπουλου είναι εξίσου νόστιμα!
  • Μια άλλη εκδοχή σερβιρίσματος είναι να  φτιάξουμε σουτζουκάκια  γιαουρτλού. Ψήνουμε πίτες για σουβλάκια και φτιάχνουμε ένα γιαούρτι με 1 σκ. Σκόρδο (προαιρ.) και λίγο δυόσμο. Βάζουμε στο  πιάτο πίτα , πάνω τα σουτζουκάκια, μια κουταλιά γιαούρτι και επάνω την κόκκινη σάλτσα.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο μας φαγητό!! Πραγματικά πιο ελαφρύ θα γίνεται ψήνοντας τα σουτζουκάκια στο φούρνο αντί τηγανίζοντάς, χωρίς να χάνουν από τη γεύση τους! Μου αρέσει και η πρόταση του γιαουρτλού!!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2012
Πεντανόστιμα, και σε λάιτ εκδοχή!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ εμφανίσημα τα σουτζουκάκια σου Ηλιάννα!!!Ετσι τα φτιάχνω και εγώ,στο φούρνο,δεν τα τηγανίζω!!!Τέλεια!μπράβο!!!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ωραια Ηλιαννα μου !!!
Σχόλιο από eleni_p , Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2012
μουρλια!!!!!
Σχόλιο από mpia , Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2012
τελειο φαγακι!!! και εγω δεν τηγανιζω πλεον τα σουτζουκακια μονο τα ψηνω στο φουρνο.. τελειες οι φωτογραφιες σου!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμοτατο το φαγαμε σημερα!!και εγω τα εψησα στο γκριλ ,
Σχόλιο από Natasha V , Τρίτη, 13 Μάιος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκια ντομάτα? αν ναι τι ποσοτητα? Ευχαριστω!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 13 Μάιος 2014
Βάλε 1 κιλό ντομάτα τριμμένη και αφησέ την να βράσει περισσότερο να εξατμιστούν τα υγρά της και να πήξει αρκετά η σάλτσα και μετά τη ρίχνεις στα σουτζουκάκια.
Μεταφορά στην κορυφή