Σουφλεδάκια με μανιτάρια και ζαμπόν
Ένα πρώτο πιάτο πολύ εύκολο και γρήγορο, που μπορείτε να το κάνετε και με δική σας ζύμη τάρτας.. Επίσης και για μπουφέ είναι εντυπωσιακότατο.
- Σφολιατάκια στρογγυλά
- 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κούπα ζαμπόν ή μπέικον ψιλ/νο
- 1 κούπα μανιτάρια ψιλ/να
- 1/2κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 1/2κούπα τυριά κίτρινα τριμμένα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
- αλάτι και πιπέρι
- Για τη γέμιση, σοτάρω στο βούτυρο ή λάδι το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το ζαμπόν ή μπέικον για λίγο και αφήνω να κρυώσει ελαφρά.
- Χτυπώ σε μπολ την κρέμα με το αυγό και προσθέτω και τα τυριά.
- Ανακατεύω και το μείγμα με τα μανιτάρια που σοτάραμε για είναι έτοιμη η γέμιση. Διορθώνω το αλάτι και βάζω και πιπέρι.
- Ξεπαγώνω τα σφολιατάκια και τα εφαρμόζω στις θήκες για μάφιν. Εσείς, αν χρησιμοποιήσετε άλλη ζύμη, κόψτε με κουπάτ τη ζύμη στο μέγεθος των θηκών των μάφιν που έχετε.
- Δεν προψήνω τη σφολιάτα με φασόλια και τέτοια, αλλά γεμίζω τις θηκούλες απευθείας με το μείγμα σχεδόν μέχρι πάνω και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τα τοποθετώ στην πιο κάτω θέση του φούρνου μας και ελέγχω αν έχουν ψηθεί και από κάτω.
- Καλή επιτυχία!
- Φτιάχνετε σε θήκες για μάφιν, αλλά μπορεί και να γίνει και τάρτα για τραπέζι.
- Εγώ χρησιμοποιώ τη σφολιάτα, που υπάρχει στην κατάψυξη και έτσι με βγάζει ασπροπρόσωπη σε ώρα ανάγκης