Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Σοκολατένια απόλαυση

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2016
none
Περιγραφή

Πραγματικά για τους λάτρεις της σοκολάτας είναι απόλαυση, μια δοκιμή και θα δικαιωθείτε για την προσπάθεια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • 4 αυγά (μαρέγκα)
  • 4 φλ/κια ζάχαρη
  • 4 φλ/κια αλευρι φαρίνα
  • 4 κ.σ νερό
  • Μία πρέζα αλάτι,
  • βανίλιες ,
  • 3 κ.σ κακαο.
  • ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 Μεγάλο ποτήρι νερό,
  • 1/2 ζάχαρη
  • 1/2 φλ/κι λικέρ
  • ΚΡΕΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
  • 1 λιτρο γάλα
  • 1 φλ/να αλεύρι(ανακατεύεις όσο ακομα ειναι κρύο το γάλα)
  • 1 φλ/να ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 μεγάλη κουταλια βούτυρο
  • 1 βανίλια.... βραζεις την κρέμα και την ρίχνεις σε στρωσεις αναμεσα στα
  • παντεσπανια αφου ρίξεις το σιρόπι.
  • ΚΡΕΜΑ GARNI ζαχαροπλαστικης
  • ακουλουθεις την συνταγη του κουτιου
  • ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 200 ΓΡ κουβερτουρα και λιγη σοκολάτα γαλακτος
  • 170 γρ γάλα εβαπορε οπως είναι
  • 1κ.σ μέλι ή γλυκόζη
Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε το παντεσπάνι με το γνωστό τρόπο και με τη σειρά που τα δίνω.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και στους 180 βαθ. στον αέρα περίπου μεχρι να ροδίσει λιγο, (με την βοήθεια της οδοντογλυφίδας σαν δοκιμη) .
  3. Αφήνουμε να κρυώσει καλα και την κόβουμε σε δυό μέρη η και σε τρία αν εχει γίνει πολυ φουσκωτή.
  4. Φτιάχνουμε το σιρόπι με τρία λεπτα βρασιμο απο την ωρα που θα παρει βράση.
  5. Χτυπάμε την garni και την βαζουμε στο ψυγειο. Αρχίζουμε τοποθετώντας την βάση, σιροπιάζουμε ,ρίχνουμε την μισή ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, τοποθετουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, σιροπιάζουμε πάλι, κρεμα γάλακτος, και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγειο.
  6. Στρώνουμε μετα την κρέμα ζαχαροπλαστικής garni,και πάλι στο ψυγείο.
  7. Βράζουμε το γάλα σ ενα μπρίκι και τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σ ένα μπολάκι.Ριχνουμε το γάλα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνέχεια ώστε ναχουμε μια ρευστή κρέμα. Την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
  8. Κόβουμε μακροστενες σαν κορδελες λαδόκολα 10 ποντων περιπου αναλογα με το ύψος της τούρτας και τις κολάμε γύρω απο το γλυκό ώστε να μη μας φύγει η σοκολάτα στο πλαι μιας και είναι ρευστή.(Αν όμως την βάλουμε σε ταψί και δεν χρειασθει να είναι έξω, δεν κανουμε αυτην την διαδικασία).
  9. Θα πρέπει η τούρτα να μείνει στο ψυγείο μιά μέρα ή ένα βραδυ.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το παντεσπάνι αυτο είναι τέλειο, ποτε δεν θα πειραματισθειτε με κάποιο άλλο ειναι ευκολο και αν θελετε λευκη τουρτα δεν βάζετε το κακάο. ( όλες τις τούρτες μου τις φτιάχνω μ αυτο το παντεσπίνι). Θέλει αρκετό σιρόπι να γίνει ''μουσκεμα'' για να μην είναι ψωμένια η τουρτα όπως λεω εγω τις στεγνές τούρτες.
  • Όταν κόβουμε τα κομμάτια είναι γνωστό ότι σε κάθε χάραγμα θα σκουπίζουμε το μαχαίρι με μια χαρτοπετσέτα.
Σχόλια
Σχόλιο από sofouleli , Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016
Το παντεσπάνι για τις φίλες που ρωτουν γινεται ως εξης..
Χωρίζω τους κρόκους απο τ αυγά και χτυπω τ ασπραδια σε μαρέγκα.
Στο μίξερ τους βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα,τη βανίλια το νερό , το αλάτι το κακάο και το αλευρι σιγά σιγά. Στο τέλος προσθετω και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύω όχι με το μιξερ αλλα με μιά σπάτουλα το μειγμα. Στο ταψί έχω βάλει λαδόκολα και ψηνω σε προθερμασμένω φουρνο μέχρι να ροδίσει λιγακι περίπου 15 λεπτά . δοκιμάζοντας πάντα με την οδοντογλυφίδα μήπως και δεν εχει ψηθει.
Μεταφορά στην κορυφή