Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σιροπιαστό κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια.

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Κυριακή, 06 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αρωματικό, γευστικό, υπέροχο............και με σοκολάτα!

Συστατικά
  • για το κέικ.
  • 1φλιτζανι σπορελαιο
  • 1φλιτζανι  ζαχαρη
  • 1 ποτηρι   300 ml  φρεσκο χυμο πορτοκαλι
  • 3  αυγα
  • 2  βανιλιες
  • 500  γραμμαρια αλευρι που φουσκωνει μονο του
  • 2  μετρια πορτοκαλια  λεπτοφλουδα  οικολογικα
  • 100 γραμμαρια  ψηφιδες σοκολατας.
  • 1  κ.γλ.μπεκιν παουντερ

 Για το σιρόπι.

  • 3  κ.σ. μαργαρινη
  • 3 κ.σ.  ζαχαρη
  • 1 ποτηρι  χυμος πορτοκαλι.
Οδηγίες
  1. Πλενουμε πολύ καλα τα πορτοκαλια   και τα κοβουμε στα 4,τα ψιλοκοβουμε στο μουλτι, χωρις  να τα λιωσουμε.
  2. Τοποθετουμε στο  μιξερ  το  σπορελαιο  με  τη  ζαχαρη  και  τα  χτυπαμε  δυνατα  για  3  λεπτα,στη  συνεχεια  ριχνουμε  ένα  ένα  τα  αυγα.
  3. Κοσκινιζουμε  το  αλευρι  προσθετουμε  το μπεκιν,και το ριχνουμε  εναλλαξ  με  τον  χυμο  πορτοκαλιου   στο  μιξερ.Τελος  προσθετουμε   τα ψιλοκομμενα  πορτοκαλια   και τις  ψηφιδες  σοκολατας, ανακατευουμε ελαφρα.  
  4. Βουτυρωνουμε  και αλευρωνουμε  26αρα φ ορμα ,  αδειαζουμε  το κεικ  και ψηνουμε  σε προθερμασμενο  φουρνο  στους  180  βαθμους  πανω –κατω  αντιστασεις  για  περιπου  1 ωρα,στην τελευταια  σχαρα.  
  5. Για το σιροπι  ,λιωνουμε  την  μαργαρινη  με  την  ζαχαρη  σε κατσαρολακι   και προσθετουμε  τον  χυμο,βραζουμε  5 λεπτα.
  6. Αφου  κρυωσει  το κεικ  περιχυνουμε  με  το ζεστο  σιροπι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τρυπήστε το κεικ σε διαφορα σημεια αφου ψηθει και μετα ριξτε το σιροπι, ετσι θα ποτισει και θα παει παντου.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ευωδιά, εμφάνιση και άρωμα Ελλάδας!!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αμάν Χρύσα!! Και μόνο που το βλέπω, ξελιγώθηκα! Μια εικόνα - χίλιες λέξεις!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
χρυσα μου τι ωραιο κεικ ειναι αυτο;
μπραβο
ΧΙΛΙΑ ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Mπράβο Χρύσα!πολύ ωραίο αυτό το κέικ,το φτιάχνω και εγώ χωρίς τη σοκολάτα.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 10 Φεβρουάριος 2011
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! μπαίνει σελίστα αναμονής!
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 18 Δεκέμβριος 2016 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ωραία ιδέα εχουμε κανει ως τώρα με μηλο με μπανάνα, αλλα με πορτοκάλι όχι . μπραβο Χρύσα φαίνεται πολύ ωραίο το κεκάκι σου! θα τα φτιάξουμε κι εμείς!
Μεταφορά στην κορυφή

">