Ρεβίθια με μπάμιες κοκκινιστά
- 100γρ. ρεβύθια,
- 500γρ. μπάμιες,
- 600 ml νερό,
- 8 κρεμμυδάκια στιφάδου,
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες,
- 200ml χυμό ντομάτας,
- 1 κρασοπότηρο ξύδι,
- 1 κρασοπότηρο λάδι,
- αλατοπίπερο,
- λίγη σόδα.
- Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το βράδυ. Το πρωί τα ρίχνουμε σε ζεστό νερό ,βράζουμε 10 λεπτά, σουρώνουμε και τ' ανακατεύουμε με λίγη σόδα. Αφήνουμε ένα τέταρτο και τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα ρεβίθια και το νερό, σιγοβράζουμε 40' περίπου να μαλακώσουν, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Σε μπολ έχουμε βάλει τις μπάμιες με το ξύδι και νερό για μισή ώρα. Οταν τα ρεβύθια έχουν σχεδόν βράσει, σουρώνουμε τις μπάμιες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, σιγοβράζουμε το φαγητό μας ακόμα 20-30 λεπτά περίπου.
ρίχνουμε σε λάδι και σοτάρουμε 5 λεπτά τα ρεβίθια,σβήνουμε με χυμό λεμόνι αλατοπιπερώνουμε,βράζουμε 45'περίπου να μαλακώσουν και προσθέτουμε κριθαράκι μέτριο ή χοντρό,ανακατεύουμε συνεχώς να βράσει.
Στο τέλος αν θέλουμε στίβουμε ένα λεμόνι,χτυπάμε τον χυμό με δυο κουταλιές σούπας ταχίνι μέχρι να διαλυθεί,προσθέτουμε ζουμάκι ζεστό από το φαγητό,περιχύνουμε και σιγοβράζουμε 5 λεπτάκια να ενωθούν οι γεύσεις!
Ενα φαγητό με πολλά θρεπτικά οφέλη,κυρίως για τα παιδιά!!