Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2640-kardiesmpiskota.jpg
Καρδούλες εύκολες



Ψάρι ψητό με σάλτσα αλα σπετσιώτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2014
none
Περιγραφή

Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη η τσιπούρα μας με χώρια τη σάλτσα της.

Συστατικά

 

  • 2 τσιπούρες ή άλλα ψάρια, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • 1/2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες σε καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
  1. Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα περίπου 15 λεπτά και από τις 2 πλευρές.
  2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την σάλτα: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, μαϊντανό, το σκόρδο, την ντομάτα και τον πελτέ μαζί να σοταριστούν ελαφρά για 4-5 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το κρασί να βράσει για 5' λεπτά. Τέλος ρίχνετε την ζάχαρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σε 5 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά και είναι έτοιμο.
  3. Βάζουμε το ψητό ψάρι σε μια πιατέλα, περιχύνετε αμέσως με την ζεστή σάλτσα και σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Η συνταγή από τη Μυρσίνη
  • Μπορεί να γίνει και με άλλα ψάρια ψητά, μικρά ή μεγάλα.
  • Μπορεί να γίνει το φαγητό και στο φούρνο βάζοντας στο ταψί τα ψάρια και περιχύνοντας με τη σάλτσα στους 180 για 1 ώρα περιπου.
Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 15 Αύγουστος 2014
Πολυ νόστιμη συνταγη !! Πικάντικη ,και εύκολη
Το εφτιαξα σημερα !! Μας άρεσε παρά πολυ !!!
Μεταφορά στην κορυφή