Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

522-xorta111.jpg
Χόρτα τσιγαριστά


Προφιτερόλ
recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα καταπληκτικό γλυκό είναι το προφιτερόλ, που αποτελείται από 3 μέρη: τα σου, την κρέμα σοκολάτα και την σαντιγί. Μπορεί να γίνει με εύκολο τρόπο αν ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Συστατικά

20-25 σουδάκια

Για τη σαντιγί

 

  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
  • ¼ της κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 2,5 κούπες γάλα
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πικρή
  • 4 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. γλυκόζη ή μέλι
  • 1 βανίλια ή ένα φασόλι βανίλια χωρισμένη στη μέση και μέσα στο γάλα
Οδηγίες
σαντιγί

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ και πριν πήξει καλά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να πήξει πολύ, μέχρι να στέκεται.

Για την κρέμα σοκολάτας

  1. Βράζουμε το γάλα.
  2. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τους κρόκους , τη ζάχαρη και το κορν φλάου και το βάζουμε πάνω στη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ζωηρά το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να αφαιρέσουμε ένα φλιτζάνι κρέμα, αν θέλουμε να κάνουμε την εκδοχή που λέω παρακάτω.
  4. Ρίχνουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο, τη γλυκόζη ή το μέλι και το ποτό. Η κρέμα είναι έτοιμη, ακόμα και όταν κρυώσει είναι ελαστική και δεν γίνεται σκληρή όπως γνωρίζουμε. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πριν τη περιχύσουμε στα σου μας.

Συναρμολόγηση

  1. Τρυπάμε τον πάτο των σου με ένα μαχαιράκι ή πιέζουμε με το δάχτυλό μας.
  2. Σε κορνέ βάζουμε σαντιγί ( ή το μείγμα κρέμας λευκής με σαντιγί ) και γεμίζουμε τα σου μας.
  3. Σε γυάλινο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια βάζουμε κάτω λίγη κρέμα σοκολάτας, επάνω μια στρώση σου και περιχύνουμε με κρέμα σοκολάτας. Στη συνέχεια καλύπτουμε τα κενά με σαντιγί. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και με τις επόμενες στρώσεις. Στο τέλος περιχύνουμε τη σάλτσα και διακοσμούμε με σαντιγί που βγάζουμε με κορνέ. Είναι υπέροχο!!!!
  4. Καλή επιτυχία!!!

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τα σου μπορούμε να τα παραγγείλουμε να μάς τα ετοιμάσουν στο ζαχαροπλαστείο.
  • Επίσης υπάρχουν και έτοιμα σου στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, μία συσκευασία είναι αρκετή.
  • Μπορούμε να κάνουμε τη συνταγή και κάπως πιο υγιεινή με λιγότερα λιπαρά, αν βάλουμε γάλα χαμηλών λιπαρών και κρέμα γάλακτος φυτική την κρετόρε, δεν αλλάζει το αποτέλεσμα, πιστέψτε με.
  • Οι κρόκοι των αυγών μπορεί να είναι και λιγότεροι, μέχρι και ένας.
  • Μπορούμε τα σου να τα γεμίσουμε με σαντιγί που είναι πολύ εύκολο, καθώς και με παγωτό βανίλια έτοιμο ή σπιτικό. Tα γεμίζουμε με παγωτό λίγο πριν τα σερβίρουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε και την κρέμα σοκολάτας πάνω , συνοδευόμενη με τη σαντιγί τους.
  • Αλλά μπορούμε να τα γεμίσουμε και με κρέμα που θα χρησιμοποιήσουμε για να περιχύσουμε τα σου μας πριν όμως ρίξουμε τη σοκολάτα μέσα. Φτιάχνουμε μεγαλύτερη ποσότητα κρέμας με μια κούπα περισσότερο γάλα και πριν βάλουμε τη σοκολάτα μέσα, βγάζουμε ένα φλιτζάνι άσπρη κρέμα. Θα χρειαστούμε την κρέμα αυτή να την ανακατέψουμε όταν κρυώσει, με μία κούπα σαντιγί που έχουμε χτυπήσει και είναι έτοιμη να γεμίσουμε τα σου μας. Εγώ έτσι έκανα.
  • Αφού αφαιρέσουμε την κρέμα τη λευκή, την υπόλοιπη κρέμα τη φτιάχνουμε κανονικά όπως λέει η εκτέλεση της κρέμας σοκολάτας , πιο πάνω.

 

Σχόλια
Σχόλιο από bhsaria58 , Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δαφνη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και βάζω άλλα 30 σκουφάκια!!!!!!!!!
τέλειο τέλειο!!!!!!!!κόλαση σκέτη για τη δίαιτά μας
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2009
Για μιά γεύση ζούμε, κορίτσια!!!!χαχαχα!!!!Ευχαριστώ.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2009
Αααα δεν είναι και τόσο κόλαση, Βησαρία, ακολουθώ τις λάιτ εκδοχές πάντα εγώ.
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Κυριακή, 07 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιαννα ησουν σαφής μεχρι την λεπτομέρεια.
Ο πιο τέλειος κλασικός συνδυασμός για τον ουρανίσκο, κρέμα σοκολάτα σου .
Και μετά σου λέει λαιτ κόλαση !!!
Σχόλιο από soulli , Σάββατο, 11 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΣΟΚΟΛΑΣΗΗΗΗΗΗ!!Έγινε καταπληκτικό...Τα σουδάκια μου είναι έτοιμα αλλά η σοκολάτα απο τα χεράκια μου.
Είχες δίκιο Ηλιάννα μου..Είναι πολύ εύκολο.
Μόνο που υπάρχουν κομμάτακια στη σοκολάτα και δεν ξέρω γιατί...:(δεν το καταλαβαίνεις όμως ιδιαίτερα στην γευσή)
Όχι 5 αλλα 1005 σκουφάκια απο μένα!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 12 Δεκέμβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Soulli, που έφτιαξε τη συνταγή!
Σχόλιο από m54 , Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το εφτιαξα με ετοιμα σουδακια και ηταν θεεικο! Το πήγα σε μια φιλη μου που ειχε τραπεζι και ολοι πήραν και δευτερη φορά.
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2011
Μαρία, με τα έτοιμα σουδάκια είναι παιχνίδι αυτή η συνταγή!!!Αν και να τα φτιάξεις δεν είναι δύσκολα. Πάντως προσπαθώ να κάνω πιο εύλολα τα πράγματα!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 10 Μάιος 2011
Η φωτογραφία από τη Bhsaria58 που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011
Σούλα, συγγνώμη, τώρα είδα το σχόλιό σου. Τα κομματάκια που λες της σοκολάτας είναι γιατί δεν σου έλιωσε καλά στο μείγμα της κρέμας. Φροντίζουμε αφού ετοιμαστεί η κρέμα μας να προσθέσουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτας μας και να την ανακατεψουμε καλά όπως είναι ζεστή για να λιώσει. Κάνουμε έλεγχο με την κουτάλα και όπως τρέχει το πυκτό υγρό, φαίνεται αν έχει κομμάτια μέσα. Επίσης μπορούμε να βάλουμε ψιφίδες σοκολάτας αυτ΄ς στα σακουλάκια που ειναι ψιλοκομμένα και κάνουν άριστα τη δουλειά τους.
Σχόλιο από soulli , Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011
Ευχαριστώ Ηλιάννα!!:)
Μεταφορά στην κορυφή