Πουρές φιδάκι και προσωπάκι
- 3 μέτριες πατάτες,κομμένες στα τέσσερα,
- 2 κουτ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη,
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα,
- μοσχοκάρυδο τριμμένο,
- λίγο αλάτι,έναν κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου,
- γεμιστές ελιές σε φέτες,
- 6-8 σταγόνες πράσινο χρώμα{εγώ δεν βρήκα}έβαλα κίτρινο και μπλε χρώμα,
- Η για ποιο υγιεινό βράζουμε σπανάκι και το πολτοποιούμε.
- Βράζουμε τις πατάτες με τον κύβο,τις στραγγίζουμε καλά. Λιώνουμε τις πατάτες με πολτοποιητή πατάτας ή στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα,προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε να γίνει αφράτος πουρές.Προσθέτουμε το αλάτι και μοσχοκάρυδο.
- Ρίχνουμε το χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να χρωματιστεί ομοιόμορφα ο πουρές.
- Βάζουμε σε κορνέ με μεγάλο στόμιο ή σε σακούλα τροφίμων, κόβουμε μια τρύπα στην μια γωνία της. Σχεδιάζουμε το φιδάκι στο πιάτο, βάζουμε 2 φέτες ελιάς για τα μάτια. Παίρνουμε την πιπεριά από τις ελιές και την βάζουμε για γλώσσα.
- Για την φατσούλα: Κρατάμε πουρέ δίχως να τον χρωματίσουμε, βάζουμε πλαστική μεμβράνη σε μπολ ή σε φλιτζάνι και ρίχνουμε τον πουρέ να πάρει στρογγυλό σχήμα προσώπου.
- Γυρίζουμε ανάποδα και ξεφορμάρουμε στο πιάτο μας,αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και διακοσμούμε. Βάζουμε πάλι φέτες ελιάς για μάτια,ένα κομματάκι ελιάς για μύτη,κόβουμε στην μέση μια ελιά και κολλάμε για αυτιά,ή μπορούμε να βάλουμε φέτες μανιτάρια για αυτιά. Για μαλλιά μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο μαρούλι.
Βάλτε την φαντασία σας και φτιάξτε διάφορα σχεδιάκια με τον αγαπημένο μας πουρέ που θα στολίσουν τα πιάτα σας! Για φυσικό χρώμα στον πουρέ σας προσθέστε βρασμένα και πολτοποιημένα καρότα να έχετε πορτοκαλί χρώμα,σπανάκι για πράσινο και πατζάρια για να αποκτήσετε από ροζ έως μωβ,ανάλογα πόσο πολτό θα προσθέσετε!!
σάιτ: .bettycrocker.com