Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2640-kardiesmpiskota.jpg
Καρδούλες εύκολες



Πορτοκαλένιος χαλβάς με επικάλυψη σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2016
none
Περιγραφή

Μια συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη για σιμιγδαλένιο ,ζουμερό χαλβά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8-10 άτομα
  • 1 lt νερό
  • 3 πορτοκάλια ολόκληρα αλεσμένα
  • 1 κιλό ζάχαρη (έβαλα 800 γρ.)
  • 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο ( έβαλα βιτάμ)
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
  • 1 κουτ. γλυκ. βανίλια
  • 300-400 γρ. κουβερτούρα
  • 800 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα στεγνώνομε και τα πολτοποιούμε με την φλούδα τους σε ένα μπλέντερ.
  2. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, ρίχνουμε την ζάχαρη και την ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και περιμένουμε να πήξει ανακατεύοντας .ΠΡΟΣΟΧΗ πιτσιλάει και μπορεί να καείτε!!
  4. Στο τέλος, ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα.
  6. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και περιμένουμε να λιώσει.
  7. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Περιχύνουμε τον χαλβά με την σοκολάτα.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει, εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβουμε.
  9. Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού ή και με σαντιγί.

Λίγα μυστικά ακόμα
Εκανα κάποιες μικροαλλαγές: Μείωσα τη ζάχαρη (ευτυχώς για εμάς )!! ήταν τα πορτοκάλια γλυκά . Αφαίρεσα την φλούδα και τα πολτοποίησα τα πορτοκάλια μου . Δέν έβαλα φρέσκο βούτυρο ,δεν αρέσει η γεύση του στα παιδιά μου . Είναι πολύ γευστικός και η κουβερτούρα του πάει φυσικά πολύ!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή