Πορτοκαλένιες χιονομπαλίτσες
- 250γρ. βούτυρο μαλακό
- 70γρ. ζάχαρη άχνη
- 350γρ. αλεύρι
- 1κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 2κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού ή 1γρ. άρωμα πορτοκαλιού
- 60γρ. ζάχαρη για το τέλος
- Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο καλά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω την άχνη,το ξύσμα ή άρωμα,τον χυμό και όσο αλεύρι πάρει.Το υπόλοιπο αλεύρι το ρίχνω και ζυμώνω με τα χέρια.
- Πλάθω μικρά μπαλάκια,40 περίπου,αραδιάζω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στους 170-190 βαθμούς,ανάλογα τον φούρνο,30 λεπτά.
- Χρώμα παίρνουν μόνο από κάτω!
- Τα αφήνω για λίγο στο ταψί,αλλά πρωτού κρυώσουν τα τυλίγω στη ζάχαρη.
Γίνονται απερίγραπτα τριφτά,αρωματικά και λιώνουν στο στόμα!!!