Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πολίτικο Θεσσαλονίκης

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2016
none
Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο γλυκό ταψιού.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Για την βάση
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 250ml φρέσκο γάλα
  • 1/2 κ.σ μπέικιν
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
  • Για το σιρόπι
  • 2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ/ τσαγιού νερό
  • Για την κρέμα
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
  • 600ml γάλα
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέικ και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί
  2. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 32εκ ή 25χ33 εκ.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου,βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
  4. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά
  5. Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί
  6. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αντί για κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη κρέμα της αρεσκείας μας,
Πηγή συνταγής εδω
http://www.newsbomb.gr/bombplus/blogs/story/436593/glyko-peirasmos-syntagi-gia-politiko-thessalonikis

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 08 Μάρτιος 2016
τι μέγεθος ταψί πρέπει να βάλουμε;
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 08 Μάρτιος 2016
Ηλιαννα !!
Στο βήμα 2 γράφει !!!
25χ33
Μεταφορά στην κορυφή