Πίτσα στη φόρμα
Πολύ γευστική και εμφανίσιμη πίτσα! Σας συνιστώ να κάνετε διπλάσια δόση ζύμης και υλικών, θα εξαφανιστεί αμέσως!
Για το ζυμαράκι θα χρειαστούμε:
- 2 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 1 φακελάκι μαγιά,
- 1 κ. γλ. αλάτι ,
- 2 κ.γλ. ζάχαρη,
- 1/3 φλ. γάλα ,
- 6 κ.σ. βούτυρο ή βιτάμ .
- 1 / 4 φλ. νερό,
- 1 αυγό (εγώ δεν το έβαλα).
Γέμιση πίτσας:
- 1 φλ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια ή πεπερόνι ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει,
- 1 φλ. τριμμένο τυρί του τοστ ,
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη,
- σάλτσα για πίτσα ή για μακαρόνια,
- 2 κ.σ. λάδι.
- Σε μπολ ρίχνουμε 2 φλ. αλεύρι,την μαγιά,αλάτι και ζάχαρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις 6 κουταλιές βούτυρο ή βιτάμ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα-βούτυρο στο αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή να ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε το αυγό {αν το βάλουμε} προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μαλακό ζυμαράκι. Λαδώνουμε τη ζύμη και την σκεπάζουμε στο μπολ για μια ώρα να φουσκώσει.
- Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη μας,την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο ,κόβουμε 6 λωρίδες μέτριες και κάθε λωρίδα σε 6 τετράγωνα κομματάκια. Τα βάζουμε σε μπολ αραιά, ρίχνουμε τις 2 κ.σ. λάδι και ρίγανη, αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο,μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε το κομμένο ζαμπόν,τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα , προσθέτουμε και τα κομματάκια ζύμης ,ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα τα υλικά μας και τα ρίχνουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα ή στρογγυλό ταψάκι πυρέξ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 20 λεπτά περίπου να ροδίσει καλά η πίτσα μας. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο την πίτσα μας αναποδογυρίζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο ή πιατέλα και σερβίρουμε ζεστή με σάλτσα πίτσας.
Αν δεν θέλουμε ή δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε το σπιτικό ζυμαράκι μπορούμε να πάρουμε σφολιάτα για πίτσα ή Pillsbury για πίτσα. Αυγό στο ζυμαράκι πίτσας δεν βάζω εγώ εσείς αν θέλετε το προσθέτε. Αλλαντικά βάζετε ότι σας αρέσει λουκάνικο κ.άλ. επίσης μπορείτε να προσθέσετε κόκκινη ή πράσινη πιπεριά.