Πίτσα φιδάκι
- 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή,
- 1 1/2 κ.γλ. αλάτι,
- 2 κ.σ. λάδι,
- 1 κ.γλ. ζάχαρη άχνη,
- 250 ml.ζεστό νερό,
- κομματάκια ελιάς για μάτια,
- κόκκινη πιπεριά σε μικρές λωρίδες για τη γλώσσα,
- ρίγανη για να πασπαλίσουμε το σώμα.
Γέμιση:
- 250 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο,
- 220 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη,
- 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη,
- σάλτσα ντομάτας,
- 15 φέτες πεπερόνι, ή ζαμπόν ή λουκάνικα,
- 1/2 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες,
- 35 γρ. μανιτάρια σε φέτες,
- 70 γρ. ελιές γεμιστές κομμένες σε φετάκια(προαιρετικά).
- Ρίχνουμε τα 350 γρ. αλεύρι σε μεγάλο μπολ,τη μαγιά,αλάτι,λάδι και ζάχαρη,ζυμώνουμε 5 λεπτά ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό φτιάχνοντας μια αφράτη-μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
- Ενώνουμε τα τυριά,πιπεριά,ελιές και μανιτάρια σε μπολ,ρίχνουμε και αρκετό θυμάρι ή ρίγανη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
- Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη μας,την ανοίγουμε σε μακριά λωρίδα.
- Ρίχνουμε στο κέντρο της ζύμης λίγη σάλτσα,απάνω όλα μαζί τα υλικά γέμισης και τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας.
- Αφήνουμε 2.5 εκ. κενό σε όλες τις πλευρές της ζύμης μας.
- Με νερό ενώνουμε σε ρολό, βάζουμε την ένωση προς τα κάτω, λαδώνουμε το ρολό μας και πασπαλίζουμε με ρίγανη το σώμα-ρολό. Κολλάμε και δύο μικρά κομματάκια ελιάς για μάτια.
- Δίνουμε στο ρολό μας το σχήμα φιδιού και ψήνουμε 40 λεπτά περίπου να ροδίσει καλά.
- Αφήνουμε 5' και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.
Τη γέμιση τη διαμορφώνετε στα δικά σας γούστα, εγώ μεταφέρω τη συνταγή με τα υλικά που είναι στο σάιτ allrecipes.co.uk από όπου την βρήκα.