Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1440-revithia1.jpg
Ρεβίθια…viva Mexico!



Πιροσκί με πατάτα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Τα πιροσκί γίνονται με διάφορες γεμίσεις μέσα , σαυτήν την συνταγή με πατάτες.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό,
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά.
  • Λίγο αλάτι.
  • 2 κρόκους αυγών.
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
  • Λίγη ζάχαρη.
  • Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη ,μέτρια ,ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ μαλακή.
  • Για την γέμιση:
  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες και καθαρισμένες.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Αλάτι,μαύρο πιπέρι.(Προαιρετικά λίγο μπούκοβο).
  • Λάδι για το τηγάνισμα.
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε στο χλιαρό νερό το βούτυρο την ζάχαρη, την μαγιά τους κρόκους και τελευταία το αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, ούτε νερουλή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή. Την σκεπάζουμε και περιμένουμε μια ώρα περίπου για να φουσκώσει.
  2. Εν τω μεταξύ πατάμε με το πιρούνι τις πατάτες που τις βράσαμε και ξεφλουδίσαμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε την πατάτα .Την γυρίζουμε καλά γρήγορα-γρήγορα για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το αλάτι ,το πιπέρι και το μπούκοβο. Κατεβάζουμε από την φωτιά ,προσθέτουμε τον μαίντανό.
  3. Ανοίγουμε μικρά κομμάτια ζύμης σε φυλαράκια ,βάζουμε μέσα 1 κουταλιά γέμιση τα κλείνουμε διπλώνοντας τα, πατώντας καλά το κλείσιμο. Τα ετοιμάζουμε όλα σε ελαφρά αλευρωμένους δίσκους και μετά βάζουμε λάδι σε μεγάλο τηγάνι και τα τηγανίζουμε, σε λάδι που έκαψε και το χαμηλώσαμε στην μέση ,από όλες τις πλευρές.
  4. Τα βάζουμε σε δίσκο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε ζεστά ,αλλά τρώγονται ευχαρίστως και κρύα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Παραδοσιακή συνταγή με πολλές εκδοχές!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή