Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Why Soccer Is Well Liked In South America?
match0 23.5.2017 6:08
Videos Of Cleveland Fans Burning Lebron James Jers
Today 23.5.2017 6:04
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...


Πελτές κυδώνι ρουμπινάτος

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 22 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μιά συνταγή παραδοσιακή που την έκανε η μάνα μου!

Συστατικά
  • 4 μέτρια κυδώνια.
  • 2  ποτήρια νερού ζάχαρη.
  • λεμόνι χυμό.
  • λίγο αλάτι.
  • 2-3 φυλλαράκια αμπαρόριζα δεμένα ματσάκι.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε από το χνούδι τα κυδώνια και τα πλένουμε. Τα σκουπίζουμε καλά και τα κόβουμε στα 4. Τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε την καρδιά με τα κουκούτσια, που τα βάζουμε σε ένα τούλι η τουλπάνι και τα δένουμε σφιχτά.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κομμάτια των κυδωνιών μαζί και το τουλπάνι με τα φλούδια και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα βράζουμε περίπου μια ώρα για να βγάλει το κυδώνι το ζουμί του. Τα στραγγίζουμε και περνάμε το ζουμί από λεπτή σίτα, δεν τα ζουλάμε για να είναι διαυγές το ζουμί,
  3. Πετάμε το τούλι με τα φλούδια. Βάζουμε το ζουμί να βράσει με ζάχαρη. Η αναλογία θα είναι 2 πρός ένα, δηλαδή 2 φλιτζάνια ζουμί 1 φυλτζάνι ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι ,τον χυμό του λεμονιού και το λουλούδι  .
  4. Δένουμε τον πελτέ σε δυνατή φωτιά περίπου μισή ώρα. Δοκιμάζουμε αν έγινε με τον εξής τρόπο: βουτάμε ένα κουτάλι στην κατσαρόλα το σηκώνουμε και ρίχνουμε μια σταγόνα σε ποτήρι νε νερό ,αν η σταγόνα κατέβει ολόκληρη στον πυθμένα ο πελτές έγινε ,αν όχι συνεχίζουμε το βράσιμο.
  5. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά  αφαιρούμε το λουλούδι και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε σχετικά ρηχό βάζο.
  6. Πήζει γρήγορα. Σερβίρεται όπως τα γλυκά του κουταλιού. Τα βρασμένα κυδώνια τα κάνουμε μαρμελάδα κυδώνι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να δοκιμάσουμε αν έγινε ο πελτές και με άλλο τρόπο: στάζουμε μια σταγόνα σε ένα πιάτο και αν αυτή δεν απλώσει αλλά μείνει σταθερή σαν ζελέ ,σημαίνει ότι έγινε το γλυκό και το τραβάμε αμέσως από την φωτιά για να μην παραβράσει και γίνει σαν μαστίχα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2010
Υπέροχο χρώμα!!!Και από γεύση πιστεύω το ίδιο!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρηνη παιρνεις το master στα γλυκα κουταλιου,μαρμελαδες,και λοιπα συναφη.....υπεροχο χρωμα!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 28 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίος ο πελτές κυδώνι!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 02 Νοέμβριος 2010
Επίσης θέλω να προσθέσω ότι μου άρεσε και η δαντέλα και το ντεκόρ που έκανες ! Μπράβο!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ωραία συνταγη με πολυ επιτυχία
Τον εφτιαξα πολυ ωραίος !!!!
Μεταφορά στην κορυφή

">