Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παζαριώτικος χαλβάς

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Ο γνωστός μας χαλβάς ,που τον βρίσκουμε στα παζάρια ,όχι μόνο των Φαρσάλων!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1,2 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο.
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νισεστέ.
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό.
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα ,
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
  • ζάχαρη καστανή ,
  • σουσάμι ,κανέλα.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το νερό το νισεστέ το ηλιέλαιο τα φλιτζάνια την ζάχαρη,τα αμύγδαλα ανακατεύουμε καλά .
  2. Βάζουμε στην φωτιά τις 8 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ,να καραμελλώσει χωρίς να γίνει σκούρο.
  3. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα των υλικών στην καραμέλλα και ανακατεύουμε γρήγορα.
  4. Συνεχίζουμε μέχρι να πηχτώσει καλά.Το αδειάζουμε σε μέτριο ταψάκι τον στρώνουμε καλά,ρίχνουμε από πάνω καστανή ζάχαρη,την κανέλα και σουσάμι (αν θέλουμε )και το βάζουμε στο φούρνο,στο γκρίλ μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα και να βγάζει φυσαλίδες.
  5. Τον φέρνουμε τούμπα σε μεγαλυτερο ταψί και από εκεί πάλι τούμπα σε πιατέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η βασική συνταγή είναι από την Sofouleli ,έκανα μικρές αλλαγές.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή