Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Πατάτες σουφλέ στο φλιτζάνι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Εύκολο, νόστιμο και εμφανίσιμο με παρουσίαση στο φλιτζάνι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 250 γρ πατάτες
  • 50 γρ βουτυρο
  • 3 αυγα ξεχωριστά
  • 50 γρ παρμεζανα τριμμένη η Gouda
  • αλατι πιπερι λιγο μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4 ή σε 6 κομμάτια. Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα, αλατι, τις καλύπτουμε με κρύο νερό, τις σκεπάζουμε και τις βράζουμε, από την ώρα που θα πάρουν βράση, για περίπου 25΄.
  2. Τις στραγγίζουμε καλά, τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να στεγνώσουν καλά για 1΄-2΄. Προσθέτουμε το βούτυρο και λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ και μια πρέζα αλάτι για 10 λεπτα και να γινει σφιχτή μαρέγκα.
  4. Ρίχνουμε 3 κ.σ. μαρέγκα στο μείγμα πατάτας και  ανακατεύουμε Προσθέτουμε ακόμα λίγη μαρέγκα και ανακατεύουμε λιγο ακομη. Τέλος ρίχνουμε όλη τη μαρέγκα στο μείγμα πατάτας και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω ώσπου να μην φαίνεται καθόλου άσπρο της μαρέγκας.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και πασπαλιζουμε με τριμμένο παξιμάδι κουπες του καφε ( εγω αυτες εβαλα γιατι ήθελα να εχω ατομικά ) και με ενα κουταλι ριχνουμε μεχρι τα 3/4 απο το μιγμα. Αν θελουμε χρησιμοποιούμε φορμα σουφλε.
  6. Ψήνουμε για περίπου 40΄ ώσπου το σουφλέ να φουσκώσει καλά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή