Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Pancakes αφράτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016
none
Περιγραφή

Tηγανίτες γλυκές και αφράτες.

Συστατικά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • σιρόπι σφενδάμου (maple syrup στα σούπερ μάρκετ) ή μέλι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το γιαούρτι, το αυγό, το λάδι, το αλάτι, τις βανίλιες και τη ζάχαρη, να γίνουν ένας χυλός.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι με τη σόδα και ανακατεύουμε το μείγμα ίσα να αναμειχθούν τα υλικά. Δεν ανακατεύουμε πολύ.
  3. Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία περίπου στο 6 της κουζίνας μας ή και πιο χαμηλά.
  4. Βάζουμε στο τηγάνι 3 γεμάτες κουταλιές από το μείγμα μας, αφήνοντας ανάμεσα κενό γιατί απλώνουν.
  5. Ψήνουμε 2 με 3 την πρώτη πλευρά και μετά με σπάτουλα γυρίζουμε την τηγανίτα από την άλλη και την ψήνουμε άλλο τόσο από την άλλη.
  6. Βάζουμε τις τηγανίτες στο πιάτο και ανάμεσα τις ραντίζουμε με σιρόπι ή μέλι ή μέλι και κανέλλα όπως εγώ.
  7. Κάθε φορά που βγάζουμε μια τηγανιά, σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι μας και προσθέτουμε μια νέα κ.σ. βούτυρο και η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι να φτιάξουμε όλο το μείγμα έτσι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Στη συνταγή του Άκη, δεν έβαλα αλεύρι που φουσκώνει αλλά για όλες τις χρήσεις, επίσης έβαλα γιαούρτι απλό λάιτ και όχι στραγγιστό, και πάλι το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, έγιναν πολύ αφράτες. Προσοχή στο τελευταίο ανακάτεμα, λίγο.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή