Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παγωτό Βανίλια με Σάμαλι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Ένας ωραίος συνδυασμός του παγωτού με το σιροπιαστό γλυκό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Για το παγωτό:
  • 1 γάλα εβαπορέ,
  • ένα ζαχαρούχο,
  • μια κρέμα Μόρφατ μεταλλικό κουτί,
  • 3 κουταλιές άχνης ζάχαρης,
  • άρωμα βανίλιας.
  • Για το σάμαλι:
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό,
  • 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη,
  • 1 και 1/2 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα νερό,
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη,
  • 3 κουταλάκια μπέκιν,
  • 1 κουταλάκι σόδα,
  • άρωμα βανίλιας.
  • Για το σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 και 1/2 κούπα νερό,
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε τα σιμιγδάλια με το μπέκιν ,την ζάχαρη,την μαστίχα την σόδα ,την βανίλια,τον χυμό πορτοκαλιού,και το νερό.Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει το μείγμα 1 ώρα.
  2. Αλείφουμε το ταψί νούμερο 32-34 με σπορέλαιο και βάζουμε μέσα το μείγμα.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50 λεπτά στους 180βαθμούς.
  3. Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά,ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι στο καυτό γλυκό,λίγο-λίγο με κουτάλι Προσέχουμε να σοροπιαστεί καλά.Το αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες και μετά το χρησιμοποιούμε.
  4. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα γάλατα την Μόρφατ και την άχνη χτυπάμε δυνατά 20 λεπτά και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη.Μετά μισή ώρα χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει το παγωτό.
  5. Όταν κρυώσει το σάμαλι στρώνουμε επάνω το παγωτό,και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.5 λεπτά πριν σερβίρουμε το βγάζουμε για να μαλακώσει λίγο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή για το σάμαλι είναι της παλιάς φίλης, της Τζένης.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή