Νηστίσιμο καρυδάτο
- 3 1\2 κούπες αλεύρι
- 1 κ.γλ. σόδα 1 μπέικιν
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κούπα μέλι
- 3 κούπες καρύδια
- 1 κουβερτούρα (125 γρ)
- 2\3 κούπας καλαμποκέλαιο
- 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
- 1\4 κούπας κονιάκ
- 1 κούπα ζάχαρη
- Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και το μέλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αν μας βοηθάει χτυπάμε και με το μίξερ, αλλά δε νομίζω να χρειάζεται.
- Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι, ανακατεύουμε ν'αφρίσει και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και την κουβερτούρα λιωμένη.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο και σιγά-σιγά ενσωματώνουμε στο υγρό μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου.
μπραβο για την συνταγη σου!