Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μουσακάς με μελιτζάνες

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Σάββατο, 15 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Αυτός ο μουσακάς καθιερώθηκε για τραπέζια και μπουφέ μετά από πολλές δοκιμές με διάφορες συνταγές. Είναι λίγο μπελαλίδικος αλλά πιστέψτε ,αξίζει τον κόπο . Οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
το μεγάλο ταψί του φούρνου.
  •    3 κιλά μελιτζάνες τσακώνικες χωρίς σπόρια.
  •    300 γραμμάρια γραβιέρα σε φέτες πολύ λεπτές.
  •    Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας.

 Για το μείγμα του κιμά.

  •    1 &1/4 κιλού κιμά.
  •    2 μεγάλα κρεμμύδια.
  •    2 σκελίδες σκόρδο.
  •    1/2 ποτηράκι άσπρο κρασί.
  •    1/2 κούπας λάδι.
  •    1 κουταλιά βούτυρο φυτίνη.
  •    1 κούπα ντοματάκια ψιλοκομμένα.
  •    1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
  •    Πιπέρι,   Αλάτι.   Μαϊντανό.

  Για το χυλό του τηγανίσματος.

  •    500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  •    1 κουτάκι μπύρα.
  •    Νερό .
  •    Αλάτι.

Για την μέτρια αφράτη μπεσαμέλ.

  •    8 κουταλιές γεμάτες βούτυρο.
  •    10 κουταλιές γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  •    3 κρόκους αυγών.
  •    100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο.
  •    1&1/2 κιλό γάλα.(Ίσως πάρει λίγο παραπάνω)
  •    Αλάτι.   Άσπρο πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε , καθαρίζουμε αρκετή από τη φλούδα και κόβουμε σε μέτριες φέτες τις μελιτζάνες.   Τις βάζουμε σε μπολ με μπόλικο νερό και αλάτι για 2 ώρες να ξεπικρίσουν.
  2. Στίβουμε ελαφρά τις μελιτζάνες, τις βουτάμε μια -μια φέτα στο χυλό που φτιάξαμε και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι , να ροδίσουν. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  3. Σοτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο , αλάτι, και πιπέρι.   Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμισθεί προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ τον μαϊντανό.   Βράζουμε τον κιμά σε σιγανή φωτιά , χωρίς καθόλου νερό, και φροντίζουμε να μείνει χωρίς ζουμιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.
  4. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.   Στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες, βάζουμε εδώ κι εκεί τις φέτες γραβιέρας και συνεχίζουμε με στρώσεις από μελιτζάνες και φέτες τυριού. Στρώνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε με στρώσεις μελιτζάνας και γραβιέρας ενδιάμεσα. Καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ , πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 50 λεπτά με μια ώρα σε μέτριο φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι προτιμότερο αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλό στο τηγάνισμα της μελιτζάνας να τηγανίσουμε από το βράδυ . Έτσι θα στραγγίζουν καλύτερα.

Στον μουσακά αυτό δεν μπαίνουν πατάτες.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή