Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μηλοπιτάκια νηστίσιμα

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Σάββατο, 03 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμα νηστίσιμα μηλοπιτάκια για τον καφέ η το τσάι μας με απλά υλικά.

Συστατικά
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο.
  • 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού.
  • Ελάχιστο αλάτι.
  • 3&1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει.
  • Ζάχαρη άχνη, και κανέλα για πασπάλισμα.
  • Για την γέμιση.
  • 2 μεγάλα μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη.
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα.
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο.
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
  • 2/3 κούπας καρύδια χοντροκομμένα.
  • 2 κουταλιές σταφίδες ξανθές.
Οδηγίες
  1. Τρίβουμε τα μήλα και ρίχνουμε το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Βάζουμε στην φωτιά τα τριμμένα μήλα με την ζάχαρη ,και ανακατεύουμε να    εξατμισθεί το νερό τους και να γίνουν περίπου σαν μαρμελάδα.
  3. Ρίχνουμε τα μυρωδικά τα καρύδια και τις σταφίδες, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι, και ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι . Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστό.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε απαλά , χωρίς να παιδέψουμε την ζύμη.
  6. Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε στρογγυλά πιτάκια, και βάζουμε στο κάθε ένα , λίγο από το κρύο μείγμα των μήλων με το κουταλάκι.
  7. Τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρα, και τα ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 με αντιστάσεις.
  8. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012
πολύ νόστιμα φαίνονται πόσα περίπου κομμάτια βγένουν?
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία Τζένη!!νόστιμη-μυρωδάτη γέμιση!!Μπράβο!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012
Βγαίνουν περίπου 30 μικρά μηλοπιτάκια, Ελένη.Αν τα κάνεις μεγαλούτσικα θα σου βγουν λιγότερα.
Σχόλιο από eleni_p , Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012
σε ευχαριστώ πολύ σίγουρα μια απ αυτές τις μέρες θα τα κάνω :-))!!
Σχόλιο από gaknis , Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο Τζενη με τα ωραία σου αλλα εμενα μου άρεσε και το πιατο με τα ωραια ανοιξιατικα λουλουδια !!!!!!!!!!!!στειλε μου σε παρακαλω μηλοπιτακια αλλα μαζι μ'αυτο το πιάτο για να το βάλω στον τοιχο με τα υπολοιπα που εχω.......χιχιχιχι
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 06 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολύ νόστιμα!!θα ειναι Τζενη μου!!θα δοκιμαστουν γρηγορα!!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τρίτη, 06 Μάρτιος 2012
Πάρτην όπως είναι, Gaknis στην προσφέρω με αγάπη!!!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 06 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια!!
Σχόλιο από eleni_p , Σάββατο, 10 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα έκανα σήμερα και έγιναν Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Α..τέλεια γεύση και πανεύκολα,βέβαια δεν τα έκανα μισοφέγγαρο δεν μπορούσα αλλά η γεύση μετράει,Μπράβο!!
Σχόλιο από gaknis , Σάββατο, 10 Μάρτιος 2012
μολις τα δοκιμασα εγιναν φανταστικα τα μισοφεγγαρα δεν τα πετυχα οπως εσυ αλλα εγιναν μισοφεγγαρα αλλα πανσεληνατα παντως τρωγονται μπραβο σου και παλι!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Σάββατο, 10 Μάρτιος 2012
Κορίτσια χαίρομαι που σας έγιναν όμορφα τα μηλοπιτάκια!όσο για το σχήμα του μισοφέγγαρου , η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δυσκολεύομαι λίγο στο πλάσιμο γιατί η ζύμη αυτή σπάει,αλλά με λίγη υπομονή πλάθονται.Όμως αυτή είναι λεπτομέρεια , γιατί μια χαρά είναι και πανσεληνάτα όπως λές Gaknis η γεύση δεν αλλάζει.Ίσως μάλιστα είναι και πιο εμφανίσιμα ετσι!!
Μεταφορά στην κορυφή