Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3169-pswmiasteri.jpg
Κουλούρι αστέρι


Μηλοπιτάκια νηστίσιμα
recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Σάββατο, 03 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμα νηστίσιμα μηλοπιτάκια για τον καφέ η το τσάι μας με απλά υλικά.

Συστατικά
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο.
  • 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού.
  • Ελάχιστο αλάτι.
  • 3&1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει.
  • Ζάχαρη άχνη, και κανέλα για πασπάλισμα.
  • Για την γέμιση.
  • 2 μεγάλα μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη.
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα.
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο.
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
  • 2/3 κούπας καρύδια χοντροκομμένα.
  • 2 κουταλιές σταφίδες ξανθές.
Οδηγίες
  1. Τρίβουμε τα μήλα και ρίχνουμε το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Βάζουμε στην φωτιά τα τριμμένα μήλα με την ζάχαρη ,και ανακατεύουμε να    εξατμισθεί το νερό τους και να γίνουν περίπου σαν μαρμελάδα.
  3. Ρίχνουμε τα μυρωδικά τα καρύδια και τις σταφίδες, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι, και ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι . Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστό.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε απαλά , χωρίς να παιδέψουμε την ζύμη.
  6. Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε στρογγυλά πιτάκια, και βάζουμε στο κάθε ένα , λίγο από το κρύο μείγμα των μήλων με το κουταλάκι.
  7. Τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρα, και τα ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 με αντιστάσεις.
  8. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012
πολύ νόστιμα φαίνονται πόσα περίπου κομμάτια βγένουν?
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία Τζένη!!νόστιμη-μυρωδάτη γέμιση!!Μπράβο!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012
Βγαίνουν περίπου 30 μικρά μηλοπιτάκια, Ελένη.Αν τα κάνεις μεγαλούτσικα θα σου βγουν λιγότερα.
Σχόλιο από eleni_p , Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012
σε ευχαριστώ πολύ σίγουρα μια απ αυτές τις μέρες θα τα κάνω :-))!!
Σχόλιο από gaknis , Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο Τζενη με τα ωραία σου αλλα εμενα μου άρεσε και το πιατο με τα ωραια ανοιξιατικα λουλουδια !!!!!!!!!!!!στειλε μου σε παρακαλω μηλοπιτακια αλλα μαζι μ'αυτο το πιάτο για να το βάλω στον τοιχο με τα υπολοιπα που εχω.......χιχιχιχι
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 06 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολύ νόστιμα!!θα ειναι Τζενη μου!!θα δοκιμαστουν γρηγορα!!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τρίτη, 06 Μάρτιος 2012
Πάρτην όπως είναι, Gaknis στην προσφέρω με αγάπη!!!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 06 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια!!
Σχόλιο από eleni_p , Σάββατο, 10 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα έκανα σήμερα και έγιναν Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Α..τέλεια γεύση και πανεύκολα,βέβαια δεν τα έκανα μισοφέγγαρο δεν μπορούσα αλλά η γεύση μετράει,Μπράβο!!
Σχόλιο από gaknis , Σάββατο, 10 Μάρτιος 2012
μολις τα δοκιμασα εγιναν φανταστικα τα μισοφεγγαρα δεν τα πετυχα οπως εσυ αλλα εγιναν μισοφεγγαρα αλλα πανσεληνατα παντως τρωγονται μπραβο σου και παλι!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Σάββατο, 10 Μάρτιος 2012
Κορίτσια χαίρομαι που σας έγιναν όμορφα τα μηλοπιτάκια!όσο για το σχήμα του μισοφέγγαρου , η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δυσκολεύομαι λίγο στο πλάσιμο γιατί η ζύμη αυτή σπάει,αλλά με λίγη υπομονή πλάθονται.Όμως αυτή είναι λεπτομέρεια , γιατί μια χαρά είναι και πανσεληνάτα όπως λές Gaknis η γεύση δεν αλλάζει.Ίσως μάλιστα είναι και πιο εμφανίσιμα ετσι!!
Μεταφορά στην κορυφή