Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μηλοπιτάκια express

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αν αγαπάτε τη γεύση του μήλου τα μηλοπιτάκια που σας προτείνω θα σας αρέσουν.
Γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα και τα υλικά τα έχουμε πάντα στο σπίτι !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για τη ζύμη:

  • 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 750 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Για τη γέμιση:

  • 2 μήλα.
  • Το κάθε κομμάτι του μήλου το κόβουμε σε τρία οριζόντια κομμάτια.
  • Δηλαδή το κάθε μήλο μας δίνει 12 κομμάτια.
  • ζάχαρη ( 1 κουταλάκι του γλυκού σε κάθε μηλοπιτάκι)
  • κανέλλα.
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε στο μίξερ ή στο χέρι.
  2. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε σα μικρό πιτάκι στην παλάμη μας, βάζουμε στην άκρη ένα κομμάτι μήλο και πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι ζάχαρη και λίγη κανέλλα.
  3. Το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό  χαρτί.
  4. Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  5. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Καλό θα είναι για να μη γίνουν σκληρά τα μηλοπιτάκια να προσέξουμε λίγο το αλεύρι.
  • Η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη.
  • Επειδή η ζάχαρη άχνη νοτίζει, εγώ τα πασπαλίζω όταν θέλω να τα σερβίρω.
  • Τα μηλοπιτάκια αυτά διατηρούνται σε κουτί μπισκότων ή σε τάπερ μία εβδομάδα.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λαχταριστά τα μηλοπιτάκια σου Marianta!
Σχόλιο από vita , Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Έχω την ίδια συνταγή αλλά αντί νερό στη ζύμη βάζω ένα ποτήρι κρασί και γίνονται πολύ ωραία.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο Μαριαντα μου
μου αρεσουν παρα πολυ και ειναι σηγουρα ευκολα να γεινουν
Σχόλιο από marianta , Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2009
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Vita μου όντως γίνονται πολύ ωραία και με κρασί. Τα έχω δοκιμάσει.
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2010
H φωτογραφία από τη Μάρα που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ , Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειναι πολυ ευκολη και φανταζομαι πεντανοστιμη.Θα μπορουσαμε μεσα να βαλουμε και κομματια σοκολατας και να τα κανουμε κρουασανακια!!!!Και παλι μπραβο!!!Θα τη φτιαξω αποψε!!!!
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010
Αυτή τη ζύμη μπορούμε να την γεμίσουμε με μπανάνα και σοκολάτα, με ότι μαρμελάδα μας αρέσει, με λουκούμια, με μερέντα και με αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα- καρύδια και λίγο λικέρ για να αναμειχθούν.
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιοτατα,ευκολα,γρηγορα,μπραβο!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2010
Η φωτογραφία από την Ιωάννα που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Δημητρούλι , Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Οντως είναι μηλοπιτάκια express και στη γεύση super!!! Μας άρεσαν πολύ!! Έβαλα κι εγώ κρασί ρετσίνα αντί για νερό.
Μεταφορά στην κορυφή