Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μελιτζανόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017
none
Περιγραφή

Νόστιμη και τραγανή πίτα με μελιτζάνες και τυριά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 ταψί μεγάλο του φούρνου ή 40αρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  •     3/4 φλ. ελαιόλαδο
  •     6 φλάσκες μελιτζάνες μετρίου μεγέθους
  •     1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια για χρώμα
  •     4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •     2 ντομάτες ψιλοκομμένες κυβάκια
  •     1/2 φλ. τραχανά ή νιφάδες βρώμης
  •     300 γραμ. φέτα σε χοντρά κομμάτια
  •     1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  •     2 αυγά
  •     αλάτι, πιπέρι
  •     1 κ.σ. ξερό βασιλικό ή και φρέσκο
  •     1/2 ματσάκι μαϊντανό
  •     1/4 της κούπας ζεστό νερό με 1 ζωμό σε κύβο
  •     λάδι για το λάδωμα των φύλλων
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό, για να μη ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνι.
  2. Αχνίζουμε το κρεμμύδι σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5-6 λεπτά να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε λίγο από το λαδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε λάδι, την πιπεριά, τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά. Ανακατεύουμε το μείγμα αλατίζουμε ελαφρά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να μελώσουν οι μελιτζάνες.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό και βράζουμε τη γέμιση σε μέτρια φωτιά, για 10′ περίπου, να πιει τα υγρά της.
  4. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον τραχανά ή τη βρώμη, πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το βασιλικό.
  5. Αφήνουμε τη γέμιση σε χαμηλή φωτιά να πιει τελείως τα υγρά της. Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά, χτυπημένα.
  6. Στο μεγάλο ταψί του φούρνου μας ή σε 40αρι ταψί λαδωμένο, υπολογίζουμε τα μισά φύλλα κάτω και τα μισά πάνω λαδωμένα ανάμεσα. Βάζουμε τα 2 πρώτα φύλλα να προεξέχουν από το ταψί μας και τα άλλα τσαλακωμένα και λαδωμένα ανάμεσα.Ρίχνουμε τη γέμιση που έχει κρυώσει αρκετά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα και τσαλακωμένα φύλλα μας εκτός από το τελευταίο που θα είναι ίσιο κανονικά και θα έχει σκεπάσει και τα 2 φύλλα που προεξέχουν και έχουμε γυρίσει προς τα μέσα, από το ταψί μας.
  7. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο λάδι και με λίγο νερό.
  8. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στη 2η από κάτω θέση στους 180 °C για περίπου 1 ώρα, να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσει ολόκληρη η πίτα από το ταψί.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε και χωριάτικο φύλλο ή φύλλο που θα φτιάξετε μόνοι σας.
Εβαλα βρώμη για να τραβήξει τα υγρά της πίτας.
Προσέχουμε το αλάτισμα της γέμισης γιατί θα μπουν τα τυριά να μη γίνει αρμυρή, δοκιμάστε πρώτα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή