Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2640-kardiesmpiskota.jpg
Καρδούλες εύκολες



Μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Τόσο απλή και τόσο νόστιμη αυτή η μανιταρόσουπα.

Συστατικά
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε ροδέλες και το πράσινο
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κλαράκι θυμάρι φρέσκο ολόκληρο στην κατσαρόλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γλ. λάδι τρούφας (προαιρ.)
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο ή κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
  1. Σοτάρω σε κατσαρόλα με το λάδι ή βούτυρο και σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 10 λεπτά .
  2. Προσθέτω την πατάτα, το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύουμε.
  3. Βάζω αλάτι και προσθέτω το ζωμό και το κλαράκι θυμάρι . Βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρώ το κλαράκι του θυμαριού.
  4. Αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ με την κανάτα ή με το μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτω το γάλα ή την κρέμα, βάζω λευκό πιπέρι και αφήνω να βράσει για 2 λεπτά ακόμα. Τέλος ρίχνω το λάδι τρούφας και κατεβάζω από τη φωτιά.
  5. Αν θέλω ψιλοκόβω μαϊντανό και ρίχνω στο τέλος στο σερβίρισμα του πιάτου.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μανιταρόσουπα

Καλά είναι τα μανιτάρια να είναι φρέσκα για να είναι λευκά. Επίσης όταν τα κόψουμε καλό είναι να τα ραντίσουμε με 1 ή 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και καλό ανακάτεμα για να μη μαυρίσουν ιδιαίτερα και να είναι πιο άσπρα.

Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον και ξερά μανιτάρια, που θα έχουμε μουλιάσει σε μισό ποτήρι κρασί για 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε από το κρασί, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε αρχικά μαζί με τα άλλα μανιτάρια να σοταριστούν. Το κρασί το χρησιμοποιούμε για να σβήσουμε τα λαχανικά μας στο πρώτο στάδιο πριν μπει ο ζωμός.

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή