Μανιτάρια πλευρώτους ψητά
- 500γρ μανιτάρια πλευρώτους
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- 3-4 κ.σ. λάδι
- μπαλσάμικο
- δενδρολίβανο ή άλλο μυρωδικό
- αλάτι, πιπέρι
- Καθαρίζουμε από τα χοντρά κοτσάνια τα μανιτάρια μας, τα σκουπίζουμε με ένα βρεγμένο πανί και τα ξεχωρίζουμε σε φύλλα.
- Φτιάχνουμε τη μαρινάτα μας με το λάδι, σκόρδο, ξύδι, τα ανακατεύουμε και απλώνουμε με το πινέλο το μείγμα στα πλευρότους. Τα αφήνουμε για καμιά ώρα ή και παραπάνω στο ψυγείο να μαριναριστούν.
- Προετοιμάστε μία μαρινάρα χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ψιλ/νο δεντρολίβανο και το μπαλσάμικο και αφήστε τα φιλέτα πλευρότους για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.
- Στη συνέχεια ψήνουμε τα πλευρότους στη σχάρα ή στο μαντέμι , αρχικά από την πλευρά με τα ελάσματα και στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά τους. Ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε λίγο πιπέρι κατά την διάρκεια του ψησίματος για έξτρα νοστιμιά.