Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λεμόνι γλυκό κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Πέμπτη, 27 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα αρωματικότατο και πολύ εύγευστο γλυκό κουταλιού το λεμόνι θα σας εκπλήξει ευχάριστα αν θέλετε να τελειώσετε το γεύμα σας με κάτι ελαφρύ

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 10 λεμόνια (περίπου 1 1/2 κιλό)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 2 βανίλιες
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια με το ειδικό εργαλείο της πατάτας.
  2. Πρέπει ν αφαιρέσουμε μόνο το κίτρινο μέρος του φλοιού.
  3. Κόβουμε στη συνέχεια το άσπρο μέρος από τη φλούδα του λεμονιού σε λεπτές λωρίδες λίγο πιο φαρδιές από τα σπιρτόξυλα, όπως κάνουμε στο κυδώνι.
  4. Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και βράζουμε τις κομμένες φλούδες λεμονιού δύο φορές από πέντε λεπτά την κάθε φορά για να ξεπικρίσει.
  5. Αφήνουμε να στραγγίσει και βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά να γίνει σιρόπι.
  6. Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού και βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει.
  7. Χρειάζεται περίπου 20 με 30 λεπτά βράσιμο σε μέτρια θερμοκρασία.
  8. Πέντε λεπτά πριν το τέλος της ολοκλήρωσης του γλυκού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
  9. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 29 Μάιος 2010
Mέσα στην ευωδιά το γλυκό αυτό. Μπράβο, Μαριάντα!!!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 29 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατο αρωματικό γλυκό!! Θαυμάσιο κέρασμα!!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 29 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
υπεροχο γκυκο για ολες τις εποχες!
Σχόλιο από erotas , Δευτέρα, 31 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καλά λές και πήρα όλη την δροσιά του.Τι ωραίο!!!
Μεταφορά στην κορυφή