Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λαγός ή Κουνέλι κρασάτο στον Φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πεντανόστιμο και αρωματικό φαγητό !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 λαγό ή κουνέλι σε μερίδες
  • 5 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί γαλλικό   Burgunder
  • 90 γρ. κόκκινο ξύδι
  • 2 κ,σ. σπόρια κέδρο
  • 3 δάφνες
  • 2 τούφες δεντρολίβανο
  • 2 κ,σ. μέλι
  • 2 κ,σ. φυτίνη
  • 2 κ,σ. ντομάτα πελτέ
  • 2 κ,σ. βούτυρο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. Crème fraîche
  • Αλάτι,  πιπέρι
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • 1|2 λίτρο ζωμό λαχανικών
Οδηγίες

 

  1. Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε και το βάζουμε σ’ ένα τάπερ
  2. Για την μαρινάτα, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και  βάζουμε 90 γρ. κόκκινο ξύδι  2 κ,σ. σπόρια κέδρο, 3 δάφνες,  2 τούφες δεντρολίβανο και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το κρασί  και το ξύσμα
  3. Τα  βράζουμε για λίγο δυνατά και ρίχνουμε και το μέλι
  4. Ρίχνουμε την καυτή μαρινάτα στο κρέας,  κλείνουμε  με το καπάκι του τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες
  5. Βγάζουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με μια πετσέτα και αλατοπιπερώνουμε
  6. Στραγγίζουμε την μαρινάτα με ένα τρυπητό και παίρνουμε τα κρεμμύδια
  7. Τα καβουρδίζουμε καλά με την φυτίνη και το βούτυρο και προσθέτουμε και τον πελτέ
  8. Ρίχνουμε σιγά- σιγά λίγη από την μαρινάτα και αφήνουμε να βράσει
  9. Προσθέτουμε και ένα φύλλο  δάφνης,  λίγο δεντρολίβανο και το ζωμό λαχανικών
  10. Ρίχνουμε και το κρέας μέσα και λίγη από την μαρινάτα, δοκιμάζουμε και την γεύση
  11. Τα βάζουμε σε μια γάστρα, την σκεπάζουμε καλά και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά
  12. Βγάζουμε το κρέας από την γάστρα και στραγγίζουμε το ζουμάκι με ένα στραγγιστήρι
  13. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το Crème fraîcheτο και βράζουμε για λίγο
  14. Δοκιμάζουμε  αν θέλει λίγο αλατάκι ή λίγο κρασί ακόμη και ρίχνουμε και λίγο χυμό πορτοκάλι, έτσι που να μας αρέσει
  15. Το δένουμε με λίγο Μονταμίν
  16. Σερβίρουμε το κρέας με την σάλτσα κρασιού
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Μου κάνει εντύπωση που βράζεις τη μαρινάτα σου. Συνήθως αυτό δεν το κάνουμε....Τι είναι το Μονταμίν;
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2010
Ναι Ηλιαννα ,την βραζουνε ετσι το εμαθα απο την πεθερα μου και μετα την ριχνουν στο κρεας
αχ ναι μονταμιν ειναι ο Νισιστες
Μεταφορά στην κορυφή