Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κυδώνι γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 15 Νοέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια κλασσική εκδοχή για τα φθινοπωρινά μας φρούτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1&1/2 κιλό κυδώνι καθαρισμένο.
  • 2 κιλά ζάχαρη και μία χούφτα.
  • 2 &1/2 ποτήρια νερό.
  • 5 γραμμάρια ξυνό διαλυμένο σε 1/2 φυλτζανάκι του καφέ νερό.
  • 150 γραμμάρια αμύγδαλα ανάλατα, ξεφλουδισμένα και ροδοκοκκινισμένα .
  • 3-4 φύλλα αμπαρόριζα δεμένα ματσάκι.
  • Λίγο αλατάκι.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια απο τα φλούδια και τα κουκούτσια. Τα πλένουμε. Τα ζυγίζουμε. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα τρίβουμε με το χοντρό ρεντέ πάλι μέσα σε νερό.
  2. Βράζουμε το νερό(2&1/2 ποτήρια) με την ζάχαρη 2-3 βράσεις και βάζουμε μέσα τα κυδώνια που στραγγίσαμε πολύ καλά. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει το σιρόπι.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, το λουλούδι και το ξυνό. Προς το τέλος προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γρεναδίνη για πιό όμορφο χρώμα.
  4. Οταν κρυώσει προσθέτουμε και  τα αμύγδαλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Για να δούμε αν έγινε το γλυκό βάζουμε λίγο σε ένα πιατάκι και αφού κρυώσει, παίρνουμε στο δάχτυλο  μας λίγο ,αν η δεύτερη σταγόνα δεν πέσει το γλυκό έγινε .Αν κυλά άνετα σημαίνει ότι θέλει και άλλο βράσιμο
  • .Γρεναδίνη έκανα με 1 κιλό χυμό ροδιού 800 γραμμάρια ζάχαρη  τα έβρασα και τα έδεσα σε σιρόπι.
Σχόλια
Σχόλιο από marnikol , Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμο!!!
Και πολυ πιο υγιεινο απο των ζαχαροπλαστειων!
Μεταφορά στην κορυφή

">