Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2411-tartantomatas1.jpg
Τάρτα τομάτας


Κριθαρότο με λαχανικά
recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017
none
Περιγραφή

Γευστικότατο και ελαφρύ!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 συσκευασία κριθαράκι μέτριο{εγώ έβαλα χοντρό},
  • πιπεριές πολύχρωμες,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι,
  • μανιτάρια σε φετούλες,
  • φρέσκο κρεμμυδάκι,
  • καρότο σε φέτες,
  • 80 ml λευκό κρασί,
  • 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη ,
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ,
  • αλάτι, πιπέρι ,
  • λάδι.
Οδηγίες
  1. Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι,το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  2. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε ελαφρά να γυαλίσει.
  3. Προσθέτουμε και σοτάρουμε ελαφρά, τα καρότα, τις πιπεριές και τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες για 2-3 λεπτά ακόμη .
  4. Τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι με το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο , ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Ρίχνουμε λίγο λίγο και τον ζωμό λαχανικών,να καλύψουμε το κριθαράκι και τα λαχανικά μας.
  6. Αφήνουμε να μαλακώσει το κριθαράκι και τα λαχανικά μας 15-20 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι ή ρίγανη.
  8. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα


Η συνταγή από εδώ: http://www.alwayshungry.gr/2016/08/kritharoto-me-laxanika.html
Εγώ δεν έβαλα κρασί και φρέσκο κρεμμυδάκι, έβαλα χοντροκομμένο σέλινο και καρότα!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή