Κρεμμυδόπιτα Αλσατίας
400 γρ αλεύρι
20 γρ . μαγιά φρέσκια
1 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη
200 γρ . Γάλα χλιαρό
80 γρ Βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
1 αυγό
1 κιλό Κρεμμύδια σε φέτες κομμένα
200 γρ Μπέικον , σε κύβους
200 γρ Κρέμα γάλακτος
200 γρ Κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
4 αυγά
1 πρέζα Αλάτι
λίγο Κύμινο σε σποράκια , αν θέλουμε
τυρί τριμμένο πικάντικο
λάδι για το ταψί
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και γύρω γύρω πασπαλίζουμε το αλάτι . Στο κέντρο τρίβουμε τη μαγιά . Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη , το γάλα και λίγο από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε λίγο . Αφήνουμε 15 λεπτά .
Ρίχνουμε μετά το αυγό , το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε . Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί δηλαδή .
Σε τηγάνι αρκετά μεγάλο βάζουμε το μπέικον με λίγο λάδι να τηγανιστεί . Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε να σατιριστούν και αυτά .
Λαδώνουμε ένα ταψί του φούρνου . Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά , ρίχνουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος , αλάτι και λίγο πιπέρι και το κύμινο .
Ανοίγουμε ένα φύλο τη ζύμη και την βάζουμε μέσα στο ταψί , το τρυπάμε με ένα πιρούνι εδω κι εκεί . Ρίχνουμε επάνω τα κρεμμύδια και αφήνουμε για 5 λεπτά . Ρίχνουμε και τα αυγά , πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά .