Κρέμα καραμελέ σπιτικιά
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα ολόπαχο,
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη ,
- 6 αυγά
- 2 βανίλιες (άρωμα)
Για την καραμέλα:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη,
- 1/4 του φλιτζανιού νερό ,
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε σε τηγάνι αντικολητικό την ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι,καιμόλις πάρει βράση ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα.Το βάζουμε σε μεγάλη φόρμα και το γυρίζουμε να πάει και στα τοιχώματα της φόρμας.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε σαυτά το γάλα ζεστό με το άρωμα βανίλιας. Όλο μαζί το βάζουμε στην φόρμα που βάλαμε την καραμέλα και το τοποθετούμε σε ταψί με 2-3 δάχτυλα νερό και στο φούρνο .Ψήνουμε στους 160 -170 βαθμούς για 1 ώρα.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει ,μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Βάζουμε βραστό νερό σε ταψί και βυθίζουμε σαυτό για 5 λεπτά την φόρμα του γλυκού.Την σκεπάζουμε με πιατέλα και την φέρνουμε τούμπα ,σε λίγο το γλυκό πέφτει στην πιατέλα!Σερβίρουμε δροσερό με το σιρόπι του!