Κουνέλι ψημένο σε σακούλα
- 1 Κουνέλι
- 5ο γρ βούτυρο
- 1 μεγαλο κρεμμυδι
- 3 φυλλαράκια δαφνη
- 3 καροτα
- Αλατι ,,Πιπερι,, Κοκκινο πιπερι
- Και σακουλα ψησιματος Φουρνου η (Αλουμινόχαρτο)
- Πλενουμε το Κουνέλι, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερωνουμε με τα μπαχαρικό παντου και μεσα στην κοιλιτσα του.
- Καθαρίζουμε το κρεμμυδι και τα καροτα, κοβουμε σε φετες το κρεμμυδι.
- Τωρα βαζουμε στο κουνέλι, στην κοιλιτσα του μερικά απο τα κρεμμυδια και καροτα και λίγο βούτυρο, το βαζουμε στην σακουλα φουρνου και βαζουμε ακομα λίγο βούτυρο περα δωθε, πανω στο κουνέλι και τα υπολοιπα απο το κρεμμυδια και την δαφνη.
- Το κλείνετε στις ακρες με σύρμα ειδικό για φουρνο αν οχι με σπαγκο, και το σκεπαζετε με Αλουμινόχαρτο, γύρω γύρω απο τον σπάγκο.
- Το βαζετε σε ενα ταψάκι σε προθερμασμενο φουρνο, στους 170ο για περίπου μια ωρα, εξαρτάται απο το μεγεθος που εχει το κουνέλι σας.
Το κουνέλι μπορείτε να το γεμισετε και με κιμα, όπως κανουμε και τους κεφτεδες και μπορείτε να βαλετε και το συκώτι μεσα, αλλα να το περασετε πρωτα στο μπελτερ.
Για την γέμιση:
Μισο κιλο κιμα
ενα κρεμμυδι
ενα ψωμάκι μπαγιατικο, η φαρινα 3 εως 4 κουταλιες
αλατι, πιπερι, λίγο κυμινο, κοκκινο πιπερι
ενα αυγό
Όλα αυτα τα ανακατεύετε καλα και γεμιζετε την κοιλίτσα του, να μπει καλα ολο μεσα. Το κλείνεται με οδοντογλυφιδες η με ξύλο απο τα σουβλακια.
Γεια στα χέρια σου Γεωργία!