Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2605-macaroons.jpg
Macaroons


Κουλουράκια Πασχαλινά
recipe image
Προστέθηκε από Margo, Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η παραδοσιακή μας συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια. Αφράτα και μυρωδάτα!!

Συστατικά
  • 200 γρ. βούτυρο πρόβειο
  • 150 γρ. φυτικό μαγειρικό λίπος
  • 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 9 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • ½ ποτήρι νερού γάλα χλιαρό
  • 1 ½ φακελάκι αμμωνία
  • 3 βανίλιες
  • 1 ½ κιλό αλεύρι μαλακό
  • ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε καλά τα βούτυρα με τη ζάχαρη στο μίξερ.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Χωριστά σε άλλο μπολ έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  4. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα του μίξερ.
  5. Διαλύουμε στο γάλα την αμμωνία (πάνω από το μίγμα του μίξερ γιατί φουσκώνει).
  6. Προσθέτουμε τις βανίλιες.
  7. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι.
  8. Ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη (να κολλάει στα χέρια).
  9. Αφήνουμε τη ζύμη 1ώρα να ξεκουραστεί
  10. Βουτυρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  11. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με ζάχαρη κρυσταλλική.
  12. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαδόκολλα στο ταψί.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240οC-250οC στη μεσαία σχάρα με αντιστάσεις πάνω-κάτω για 5-7 λεπτά ή έως ότου φουσκώσουν και πάρουν ένα ωραίο ανοιχτό χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Βεβαίως δεν ξεχνάμε το πρώτο κουλουράκι που θα φτιάξουμε να έχει επάνω του το σχήμα του σταυρού, για ευλογία.
  • Η επιτυχία της συγκεκριμένης συνταγής φαίνεται όταν τα κουλουράκια βγουν αφράτα σαν μπισκότα και εμφανισιακά χωρίς κενά ή τρύπες είτε σε σχήμα κουλουράκι είτε σε σχήμα κοτσιδούλα.
  • Το κάθε φακελλάκι αμμωνίας είναι 25-30 γρ.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Ροδάνθη , Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φαίνονται άκρως παραδοσιακά και λαχταριστά . Συγχαρητήρια .
Η αλήθεια ειναι οτι δεν γνώριζα ότι στο πρώτο κάνουμε σταυρό .
Αύριο θα σε κεράσω καφέ και τα δικά μου κουλουράκια.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Ούτε και εγώ το ήξερα αυτό!!!
Συνεχώς μαθαίνουμε.....Πολύ ωραία εμφάνιση έχουν, Μπράβο!!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μαργκο μου ωραια η συνταγη σου νασε καλλα
εχω μια ερωτηση
ποσα γρ ειναι ενα φακελακι;
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010
Βianka το κάθε φακελλάκι αμμωνίας είναι 90 γρ. Πηγαίνει 1 δόση αμμωνίας για κάθε κιλό αλεύρι. Στην προκειμένη 135 γρ. αμμωνίας.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010
Ευχαριστω Μαργκο μου
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010
Οι φωτογραφίες από τη Bianka που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μπραβο για την συνταγη
μου εγειναν πολυ ωραια αφρωτα και τραγανα

εκανα τη μιση δοση ,και εβαλα 4 αυγα ειταν λιγο μεγαλουτσικα και μου πηρε λιγο περισοτερο Αλευρι

μπραβο Μαργκο μου για την συνταγη
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 19 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικα αυτα τα κουλουρακια Μαργκο,γευστικοτατα με τα δυο βουτυρα τους..μπραβο για την ωραια συνταγη!
Μεταφορά στην κορυφή