Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κολυβόσμος από τον Ίασμο

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Σάββατο, 12 Μάρτιος 2016
none
Περιγραφή

Είναι παρα πολυ νόστιμο και θρεπτικό γλυκό. Κάνει καλό στο στομάχι,μπορουμε να το φάμε και σκέτο. Στην Θράκη το φτιάχνουμε αποβραδίς του ψυχοσάββατου και επίσης το μοιράζουμε πάλι αποβραδίς σαν κάλεσμα σε μνημόσυνα. Σε άλλες περιοχές μοιραζουν ψωμακια με μελι και καρυδια. Εγώ το φτιάχνω συνέχεια σαν γλυκό, διότι μας αρεσει πολυ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Το ζουμακι απο το σιταρι που βρασαμε
  • Καθε ενα μπολ ζουμι,1 κουτ.της σουπας αλευρι
  • Κάθε 20 μπολ ζουμιου ,1 μπολ γεματο ζαχαρη
  • λιγο κιμινο
  • κανελλα
  • καρυδια
Οδηγίες
  1. Βραζουμε καλα το σιταρι μας και το κανουμε κολυβα ή το τρωμε σκετο με σταφιδες και ζαχαριτσα
  2. Το στραγγιζουμε και κραταμε ολο το ζουμι του,εαν ειναι λιγο πλενουμε το βρασμενο σιταρι και κραταμε κι αυτο το ζουμακι
  3. Σε μια μεγαλη χυτρα τοποθετουμε στο στομιο ενα μεγαλο σουρωτηρι και αρχιζουμε να μετραμε,βαζουμε στο σουρωτηρι μια κουταλια αλευρι και ενα μπολ ζουμακι και μ ενα κουταλι διαλυουμε ετσι ωστε απο κατω να τρεχει το ζουμι με το αλευρι χωρις να Σβολιαζει,μεχρι να τελειωσει το ζουμι μας.
  4. Τωρα εφ οσον ξερουμε ποσα μπολ υγρου βαλαμε προσθετουμε και τη ζαχαρη και το κιμινο
  5. Αρχιζουμε να βραζουμε σε μετρια φωτια ανακατεύοντας συνεχως για να μην μας σβολιασει.
  6. Μολις πηξει, βαζουμε σε μπολ και διακοσμουμε με κανελλα, κιμινο και καρυδια.
Σχόλια
Σχόλιο από BarBarBar , Σάββατο, 26 Μάρτιος 2016
στον πατο καθε μπολ μπορουμε να βαλουμε λιγα σιταρακια βρασμενα προτου τα κανουμε κολυβα
Μεταφορά στην κορυφή