Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Απ:Αφιερώνω
gaknis 1.1.2015 18:19
Απ:Καλημέρα, παρεούλα!
Hlianna 22.12.2014 12:49
Απ:Καλημέρα, παρεούλα!
hrisag 21.12.2014 9:13
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κολοκυθόπιτα γλυκιά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2011
none
Περιγραφή

Πεντανόστιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα από τη Ντίνα Νικολάου! Με μικροαλλαγές δικές μου! ΔΕΝ έβαλα το ρύζι, και άφησα 30' τις σταφίδες σε κονιάκ!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά,
  • 800 γρ. ψίχα κολοκύθας  τριμμένη στον χοντρό τρίφτη,
  • 3 κουτ. σ. ρύζι γλασέ που εγώ δεν έβαλα,
  • 1 φλ. τσ. καρύδια, χοντροκομμένα,
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή,
  • 1 φλ. τσ. μαύρες σταφίδες, εγώ έβαλα ξανθές
  • 1 φλ. κονιάκ που άφησα τις σταφίδες 30',
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι,
  • 1-2 βανίλιες,
  • 1/2 κουτ. γλ. κανέλα σε σκόνη,
  • 1/2 κ. γλ.τριμμένο μοσχοκάρυδο,
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη,
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο,
  • γαρίφαλα.
Οδηγίες
  1. Ενώνουμε σ' ένα  μπολ την κολοκύθα, το ρύζι, τα καρύδια, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το σουσάμι, την κανέλα,το γαρύφαλο, τις βανίλιες και το μοσχοκάρυδο. Aνακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να στραγγίξει για 15-30 λεπτά σε σουρωτήρι που έχουμε στερεώσει πάνω από ένα μπολ, καθώς θέλουμε το ζωμό που θα βγάλει.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 26x38 εκ. και απλώνουμε 4 φύλλα, τα  λαδώνουμε ένα-ένα. Σκορπίζουμε το 1/3 της γέμισης και συνεχίζουμε με άλλα 4 φύλλα -λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Στρώνουμε τη μισή γέμιση, σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλλα λαδώνοντάς τα  και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Τελειώνουμε με 4 φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
  3. Χαράζουμε την πίτα σε ρόμβους και βάζουμε σε καθένα από 1 γαρίφαλο.
  4. Ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας με τον αρωματισμένο, γλυκό ζωμό της κολοκύθας που κρατήσαμε.
  5. Ψήνουμε για 1 ώρα να ροδίσει!!


Λίγα μυστικά ακόμα

Ο ζωμός που ρίχνομαι απάνω κάνει την πίτα μας ζουμερή και μυρωδάτη!!!Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε!!!

Η Κολοκυθόπιτα της Αλέκας

Κολοκυθόπιτα

Στριφτή γλυκιά κολοκυθόπιτα

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2011
Απόψε την έκανα σε μπαστουνάκια,έριξα και μέλι απάνω!!!έγινε πολύ καλή!!!
Μεταφορά στην κορυφή