Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Απ:Αφιερώνω
gaknis 1.1.2015 18:19
Απ:Καλημέρα, παρεούλα!
Hlianna 22.12.2014 12:49
Απ:Καλημέρα, παρεούλα!
hrisag 21.12.2014 9:13
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κωκ ταψιού

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Πέμπτη, 09 Ιούλιος 2015 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τώρα το αγαπημένο μας κωκ και σε άλλη μορφή, στο ταψί!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

παντεσπάνι

  • 6 αυγα
  • 1 1/2 φλυτζανα τσαγιου ζαχαρη
  • 2 φλυτζανες τσαγιου φαριν απ
  • 1 κουταλια γλ. μπεικιν
  • 2-3 βανιλετα

κρεμα

  • 1 λιτρο φρεσκο γαλα
  • 2 αυγα [ελαφρως χτυπημενα ]
  • 8 κουταλιες σουπας κοφτες ανθος αραβοσιτου βανιλια, ΟΧΙ στιγμης
  • 1 βιταμ 250γρ
  • 1 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
  • 2 βανιλετα

Γλασο (το γαλσο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το παντεσπανι με την κρεμα)

  • 2 ποτηρια νερου, νερο
  • 7 κουταλιες σουπας κακαο
  • 4 κουταλιες σουπας ανθος αραβοσιτου βανιλια, κοφτες
  • 2 κουταλιες βιταμ
  • 1 1/2 φλυτζανα τσαγιου ζαχαρη
  • 1-2 βανιλετα
Οδηγίες
  1. Παντεσπάνι: χτυπαω αυγα +ζαχαρη να αφρατεψουν στο μιξερ, μετα ριχνω αλευρι +μπεικιν και ανακατευω παλι.
  2. Βαζω το μειγμα σε ενα μεγαλο πυρεξ 32χ27ειναι το δικο μου, που εχω στρωσει μεσα λαδοκολλα και ψηνω στους 160-170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα, αναλογα το φουρνο.
  3. Κρέμα: ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα.
  4. Όταν γινει το παντεσπανι το αναποδογυριζω και βγαζω τη λαδοκολλα και το χωριζω στη μεση οριζοντια, βαζω το μισο στο πυρεξ και ριχνω μεσα την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο.
  5. Γλάσο: ολα μαζι στην κατσαρολα μεχρι να πηξουν, και το ριχνω καυτο στο γλυκο
  6. Το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο! Δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την ειδα από Νίκη Μαν.

Σχόλια
Σχόλιο από ΕΛΕΝΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ , Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειναι το αγαπημενο μας γλυκο! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Εγω από βαζω 4 ΚΣ άνθος να αραβοσίτου βανίλια και 4 ΚΣ μπανάνα και γινεται....
Μεταφορά στην κορυφή