Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κιμαδοπιτάκια

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Σάββατο, 12 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Ζεστά ή κρύα, τα κιμαδοπιτάκια όπως κι αν τα σερβίρετε θα ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι δυνατό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 ποτήρι τριμμένη γραβιέρα

Για τη γέμιση κιμά
1 / 2 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 / 2 κούπα λάδι
1 κούπα σφιχτή μπεσαμέλ
1 1 / 2 ποτήρι φρέσκια σάλτσα ντομάτας
1 ποτήρι τριμμένη γραβιέρα
αλάτι - πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 / 2 κουταλάκι ζάχαρη.

Οδηγίες

Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μέχρι να γίνει η ζύμη ετοιμάζουμε τον κιμά.

Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τον κιμά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα και τα μπαχαρικά. Άφήνουμε τον κιμά να βράσει μισή ώρα και όταν είναι έτοιμος τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και την μπεσαμέλ.

Παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη, την ανοίγουμε λίγο στην παλάμη μας και προσθέτουμε ένα κουταλάκι γέμιση κιμά.

Κλείνουμε σε μισοφέγγαρα και αφήνουμε μισή ώρα τα κιμαδοπιτάκια να φουσκώσουν.

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για είκοσι περίπου λεπτά.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 15 Ιούνιος 2010
Η μπεσαμέλ δίνει υγρασία στα πιτάκια μας. Πολύ νόστιμα!!!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 15 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματι,νοστιμα και με ωραια σπιτικη ζυμη.Μπαβο Μαριαντα!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 15 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ λαχταριστά φαίνονται τα κιμαδοπιτάκια. Πρέπει να είναι πεντανόστιμα!! Θα τα φτιάξουμε σίγουρα!!
Μεταφορά στην κορυφή