Κέικ πορτοκάλι με καρύδια
- 1 φλ λάδι
- 4 αυγά
- 1 φλ ζάχαρη
- 2 φλ αλεύρι
- 1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα, πλυμένο
- 3 κ. μπέικιν πάουντερ
- Μια χούφτα καρύδια κοπανισμένα
- Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια)μέχρι να γίνει πολτός.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και τα αλέθουμε για λίγο.
- Χτυπάμε λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι πολτοποιημένο με τα καρύδια. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
- Ψήνουμε σε μια φόρμα στο φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 45 - 50 λεπτά περίπου.
Το πορτοκάλι να είναι «χοντρόπετσο» και για σιγουριά το κόβουμε στα τέσσερα, πριν την πολτοποίηση, για να βεβαιωθούμε, ότι δεν έχει κουκούτσια.