Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ μήλου (νηστίσιμο)

recipe image
Προστέθηκε απόΒαγγος 13, Σάββατο, 02 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Νόστιμο και υγιεινό !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια μήλα τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1 ρακοπότηρο κονιάκ
  • ελάχιστο αλάτι
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά κι όταν ενωθούν ρίχνουμε τα τριμμένα μήλα και τα ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια να ενωθούν καλά
  2. Αλείφουμε τη φόρμα (όχι ταψί) με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά
  3. Στρώνουμε το μίγμα καλά στη φόρμα βοηθώντας με ένα κουτάλι που το βουτάμε στο νερό να ειναι ομοιόμορφη η ζύμη.
  4. Το ψήνουμε επί μισή ώρα στους 180 βαθμούς και συνέχεια 20 λεπτά της ώρας στους 200 βαθμούς και 10 λεπτά πάλι στους 180(σύνολο μια ώρα)
  5. Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά.
  6. Κατόπιν το βγάζουμε απο τη φόρμα.
  7. Έχει σημασία το καλό ψήσιμο.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 04 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πότε προσθέτουμε το κονιάκ στη ζύμη;
Πόση ποσότητα είναι ένα ρακοπότηρο;
Δε χρειάζεται άλλα υγρά η συνταγή σας;
Σχόλιο από Βαγγος 13 , Δευτέρα, 04 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
η συνταγη ως προς τα υλικα δεν ειναι ελλειπης.το κονιακ το ριχνουμε οταν ριχνουμε και τα μηλα.δεν χρειαζεται αλλα υγρα υλικα.τα τριμμενα μηλα ειναι υγρα.
Μεταφορά στην κορυφή