Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3761-sarmabeytikebap.jpg
Sarma Beyti kebap


Κέικ μήλου (νηστίσιμο)
recipe image
Προστέθηκε από Βαγγος 13, Σάββατο, 02 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Νόστιμο και υγιεινό !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια μήλα τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1 ρακοπότηρο κονιάκ
  • ελάχιστο αλάτι
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά κι όταν ενωθούν ρίχνουμε τα τριμμένα μήλα και τα ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια να ενωθούν καλά
  2. Αλείφουμε τη φόρμα (όχι ταψί) με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά
  3. Στρώνουμε το μίγμα καλά στη φόρμα βοηθώντας με ένα κουτάλι που το βουτάμε στο νερό να ειναι ομοιόμορφη η ζύμη.
  4. Το ψήνουμε επί μισή ώρα στους 180 βαθμούς και συνέχεια 20 λεπτά της ώρας στους 200 βαθμούς και 10 λεπτά πάλι στους 180(σύνολο μια ώρα)
  5. Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά.
  6. Κατόπιν το βγάζουμε απο τη φόρμα.
  7. Έχει σημασία το καλό ψήσιμο.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 04 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πότε προσθέτουμε το κονιάκ στη ζύμη;
Πόση ποσότητα είναι ένα ρακοπότηρο;
Δε χρειάζεται άλλα υγρά η συνταγή σας;
Σχόλιο από Βαγγος 13 , Δευτέρα, 04 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
η συνταγη ως προς τα υλικα δεν ειναι ελλειπης.το κονιακ το ριχνουμε οταν ριχνουμε και τα μηλα.δεν χρειαζεται αλλα υγρα υλικα.τα τριμμενα μηλα ειναι υγρα.
Μεταφορά στην κορυφή