Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Kαλωσόρισμα στην άνοιξη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 12 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το "Καλωσόρισμα στην Άνοιξη" είναι ένα γλυκό σαν αυτό που λέει το όνομά του, ανάλαφρο, υγιεινό, νόστιμο, λαμπερό…. φέρνει κάτι από τον ήλιο, όσο πρέπει γλυκό και με καραμέλα, που μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις διαθέσεις μας όπως αλλάζει και ο καιρός την άνοιξη. Άλλοτε το περιχύνεις με καραμέλα, άλλοτε με σάλτσα σοκολάτας, άλλοτε με κρέμα......Είναι μαρέγκα σουφλέ με καραμέλα! Smile

Συστατικά

Καραμέλα

  • 1 κούπα  ζάχαρη
  • ¼ κούπας νερό
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι

Μαρέγκα

  • 9 ασπράδια αυγών
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • Λίγο κρεμόριο ή αλάτι
  • 2 βανίλιες

 

  • 1 φόρμα βαθιά
Οδηγίες

  1. Σε κατσαρόλα βάλτε τα υλικά για την καραμέλα. Ανακατέψτε αρχικά  και μετά σταματήστε και ψήστε το σιρόπι σας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καστανόχρωμη καραμέλα.
  2. Αδειάζω την καραμέλα στη φόρμα και περιστρέφω τη φόρμα ώστε να καλυφτούν και τα τοιχώματα της φόρμας με την καραμέλα.
  3. Χτυπώ τα ασπράδια με το κρεμόριο ή αλάτι στο μίξερ μέχρι να πήξουν. Στη συνέχεια και ενώ κτυπώ τη μαρέγκα ρίχνω τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να πάρω ένα σφικτό και γυαλιστερό μείγμα που να στέκεται.
  4. Βάζω τη μαρέγκα στη φόρμα και πατήστε να κάτσει καλά και να μη μείνουν κενά.
  5. Τη γεμίζω μέχρι τα χείλη και τη βάζω μέσα σε ένα ταψί που έχω βάλει νερό.
  6. Βάζω το ταψί με τη φόρμα στη χαμηλότερη θέση  και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο και το ψήνω για 50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζω στο τέλος αν είναι έτοιμη η μαρέγκα μου , βυθίζοντας ένα καλαμάκι από σουβλάκι. Αν βγει στεγνό, η μαρέγκα έχει ψηθεί.
  7. Φουσκώνει πολύ, αλλά όταν βγει από το φούρνο «κάθεται» και φτάνει πάλι μέχρι το χείλος της φόρμας.
  8. Τη βγάζω από το φούρνο και την αφήνω για ένα 10λεπτο να κρυώσει.
  9. Μετά την αναποδογυρίζω σε πιατέλα και τη στολίζω με καβουρδισμένο αμύγδαλο ή σάλτσα σοκολάτας ή κρέμα ζαχαροπλαστικής αραιωμένη.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Χρειάζεστε μια μεγάλη φόρμα και αρκετά βαθιά. Η φόρμα της φωτό είναι βαθιά και 25αρα. Για μικρότερη φόρμα, βάλτε λιγότερα αυγά ή για μεγαλύτερη περισσότερα μειώνοντας ή αυξάνοντας ανάλογα και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσέχουμε την ώρα που ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, μην τυχόν και πέσει καθόλου κρόκος μέσα, διότι τα ασπράδια μας δεν θα γίνουν ποτέ μαρέγκα. Καλά είναι να ξεχωρίζουμε ΄1-1 τα αυγά σε ξεχωριστό πιάτο και μετά να συλλέξουμε όλα τα ασπράδια μαζί.
  • Το κρεμόριο το βρίσκουμε και στα Σ/Μ
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αριστούργημα!!!!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικό,υπέροχο!!!!!!!!!
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματικά ένα τέτοιο γλυκό με μία τέτοια παρουσίαση μας φέρνει την άνοιξη!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
το πιο ωραιοτερο γλυκο που εχω ξαναδη
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
O πειρασμος ...στο πιατο!
αριστο!!!!
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 02 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο, καταπληκτικό, τέλειο, μοναδικό!
Σχόλιο από annaki , Τρίτη, 02 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θεϊκό!! Όλα τα λεφτά!! Μπράβο!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2010
Η φωτογραφία από την ΙΩΑΝΝΑ που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΠΑΡΑ ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΟΛΟΙ ΜΗΝΑΝΕ ΕΦΩΝΟΙ
ΜΠΡΑΒΟ ΗΛΙΑΝΝΑ
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΜΜΜ Τρέλα το γλυκο σου Λιάνακι μου εγω προτιμώ την απικαλυψη της σοκολάτας αυτο θα μου κάνεις!
Μεταφορά στην κορυφή